BIS podporuje rovné příležitosti

10.06.2017 19:15

Bezpečnostní informační služba plní ze zákona mnoho úkolů a velká část z nich je velmi specifická. Možná právě to, že je její činnost pro mnoho lidí obestřena určitým tajemstvím, či jí provází romantické představy ve stylu příběhů agenta 007, trochu se zapomíná, že je BIS také významný zaměstnavatel.

BIS podporuje rovné příležitosti
Foto: bis.cz
Popisek: Odznak BIS

S kvalitou lidí zpravodajská služba roste i padá. Není bez zajímavosti, že řada významných tajných služeb světa je pravidelně zařazována mezi TOP zaměstnavatele v dané zemi. Mezi takové patří například americké služby CIA, NSI a britská MI5. Moje ambice nejsou o nic menší a byl bych rád, aby i BIS byla v České republice takto vnímána.

Na naše příslušníky i občanské zaměstnance jsou kladeny ty nejvyšší nároky a je logické, že se jim to snažíme vrátit zajištěním kultivovaného prostředí, celoživotním vzděláváním, kulturním i sportovním vyžitím a řadou dalších benefitů. Bylo by ovšem chybou se domnívat, že je Bezpečnostní informační služba pro někoho předem uzavřena. Proto chci připomenout, že i tajná služba podporuje rovné příležitosti a nabízí možnost uplatnění pro osoby se zdravotním postižením. Jsou mezi nimi lidé velmi schopní, pracovití a s morálními vlastnostmi, které naše služba vyžaduje. Jsou to jedinci, kteří jen třeba neměli v životě v určitém momentě tolik štěstí a nemohou se opřít o bezvadné zdraví.

Pokud jste zdravotně handicapovaní nebo máte ve svém okolí někoho, kdo by podle vás mohl být pro službu České republice užitečný, tak se podívejte na naše stránky www.kariera.bis.cz. Ucházet se o práci v našem týmu není o nic složitější než kdekoliv jinde. Stačí poslat životopis, motivační dopis a vyplnit elektronický dotazník na našich stránkách. Co všechno vás pak čeká, to už najdete na zmiňovaných webových stránkách. Věřím, že některé z vás budu moci brzy osobně přivítat jako nové kolegy.

plk. Ing. Michal Koudelka

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…