Babybox dnes zachránil další miminko

27.10.2016 18:01

144. zachráněné děťátko v českých "bedýnkách pro odložené děti" je holčička v babyboxu v Ústí nad Labem.

Babybox dnes zachránil další miminko
Foto: Archiv
Popisek: Zakladatel babyboxů Ludvík Hess

"Tušení jsem měl okamžitě, zavolal jsem milé vrchní sestře Markétě Svobodové z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem a ta mou předtuchu potvrdila. Ústecká bedýnka zřízená v roce 2009 pomohla dnes dopoledne vstoupit do nového a snad lepšího života holčičce, kterou jsem nemohl pojmenovat jinak než Markétka. Děvčátko je zdravé, ne zcela novorozené a na rozdíl od většiny děťátek z babyboxů oblečené a umyté," uvedl Ludvík Hess, předseda Babybox pro odložené děti - Statim.

Malá Markétka je šestým ústeckým děťátkem, čtrnáctým letos a skóre holky versus kluci zvýšila na 84:60 ve prospěch holčiček.

V pondělí 7. listopadu ve 12 hodin se slavnostně otvírá babybox nové generace v pardubické nemocnici. V pátek 11. 11. v 11 hodin pokládáme základní kámen k jezdeckému sousoší sv. Martina na Vyšehradě poblíž stejnojmenné rotundy. Sochařem je Milan Kuzica, patronkou starostka Prahy 2 Jana Černochová. Požehná Dominik kardinál Duka OP, arcibiskup pražský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…