Balancovaný fond od Pioneer Investments, který může nahradit desítku dalších

05.08.2013 14:44

Pioneer Funds – Multi Asset Real Return, balancovaný fond z lucemburské rodiny Pioneer Funds je od července klientům skupiny Pioneer Investments v ČR nově k dispozici nejen v eurové a dolarové třídě, ale také v měnové třídě zajištěné do české koruny. Hlavním cílem fondu je přinést vyšší výnos, než je inflace v USA, a to v každé fázi ekonomického cyklu, pomocí aktivní správy a unikátní diverzifikace napříč všemi hlavními třídami aktiv.

Balancovaný fond od Pioneer Investments, který může nahradit desítku dalších
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

„Růst inflace často přichází náhle a nečekaně, takže pak i mírný, opakovaný nárůst cen může na našem majetku napáchat značné ztráty. Tomuto trendu čelí Pioneer Funds – Multi Asset Real Return rozložením portfolia do mnoha typů investic, u nichž je portfolio manažer přesvědčen, že v současném ekonomickém prostředí nabízejí nejlepší ochranu proti inflaci a současně také nejlepší poměr výnosu a rizika. Právě díky širokému spektru aktiv lze tímto balancovaným fondem nahradit investice do desítky dalších,“ uvádí Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments, a dodává: „Tradiční zdroje výnosů díky nulovým úrokům vysychají a je tedy třeba hledat inteligentní a bezpečné alternativy.  Jsem proto rád, že se Pioneer Funds – Multi Asset Real Return nově dostává do produktové nabídky také v Ćeské republice, a navíc i v měnově zajištěné třídě v českých korunách.“ 

Pioneer Funds – Multi Asset Real Return usiluje o dosažení kapitálového zhodnocení a příjmů ve skutečných hodnotách (tj. upravených o inflaci v USA) ve střednědobém až dlouhodobém horizontu. Vedle akcií může investovat do dluhopisů, komodit a několika typů speciálních dluhopisů, které využívají pohyblivé úrokové sazby nebo jsou vázány na mimořádné události jako přírodní katastrofy apod. Na konci letošního června tvořily jeho portfolio ze 44 % akcie a z 39 % dluhopisy, zbývající část pak reálná aktiva (12 %) a hotovost (5 %).

Pioneer Funds – Multi Asset Real Return je řízen týmem zkušených investičních profesionálů, v čele s  investičním ředitelem a portfolio manažerem s třicetiletou zkušeností s investováním Kennethem J. Taubesem a hlavním portfolio manažerem Michelem Garauem, který v investiční sféře působí již 29 let.
Více informací naleznete na webových stránkách skupiny Pioneer Investments v ČR www.pioneerinvestments.cz

O Pioneer Investments

Pioneer Investments je součástí přední bankovní skupiny UniCredit a v oblasti řízení podílových fondů na světovém trhu působí již více než 85 let. Historie Pioneer Investments sahá až do roku 1928, kdy byl založen třetí nejstarší fond v USA s názvem Pioneer Fund. V současné době působí skupina Pioneer Investments ve 26 zemích a pracuje pro ni více než 2 000 zaměstnanců, včetně 330 investičních profesionálů.

Závazkem Pioneer Investments je především poskytování excelentních služeb. Investiční filozofie skupiny je založena na hledání a vytváření přidané hodnoty díky nezávislému analytickému výzkumu a disciplinovanému investičnímu přístupu zkušených portfolio manažerů. Díky tomu může Pioneer Investments svým klientům nabídnout konkurenceschopné investiční produkty vysoké kvality, které by měly obstát za všech okolností, které budoucnost přinese. K zajištění inovativní a konzistentní produktové strategie v globálním měřítku skupina využívá tří specializovaných center v Dublinu, Londýně a Bostonu.

Pioneer Investments celosvětově spravuje aktiva v hodnotě více než 162,6 miliard EUR (k 30. 6. 2013). V České republice poskytuje služby od roku 1995, a to jak individuálním, tak institucionálním klientům a nadacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…