Balónová pošta nad Šumavou

18.08.2013 21:16

Nad město Vyšší Brod se v pondělí 19. srpna mezi osmou a devátou hodinou ranní vznese horkovzdušný balón, který přepraví pro všechny zájemce zásilky balónové pošty.

Balónová pošta nad Šumavou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Balón s českým leteckým imatrikulačním označením OK - 1925 vyletí z vyšebrodského fotbalového hřiště a všichni, kteří využili možnosti poslat na adresu muzea zásilky k orazítkování se mohou v dalších dnech těšit na speciální kašetové razítko připomínající dnes již raritní způsob poštovní přepravy zásilek.

Dopisy pro balónovou poštu na vyšebrodské fotbalové hřiště přiveze českokrumlovský poštmistr, poštovní asistentka je poté předá do rukou balónové čety. Následovat bude slavnostní vzlet. Balón se bude nad Šumavou vznášet zhruba hodinu a dosednutí se podle větrných podmínek předpokládá v okolí pošty Horní Dvořiště. Akce, ke které byla včasně vydána příležitostná dopisnice s přítiskem obrázku od Jiřího Boudy je připomenutím jedné z dnes již historických možností přepravy poštovních zásilek a zároveň dárkem všem filatelistům, především pak specialistům na aerofilatelii. Dne 13. června byla proto také dopisnice slavnostně představena na zámku v Roztokách u Prahy a to jako jedna z doprovodných akcí výstavy Vzhůru k výšinám, která přibližuje dějiny balónového létání v českých zemích.

Slavnostní vzlet balónu a balónovou poštu připravilo Poštovní muzeum ve spolupráci s Českou poštou a městem Vyšší Brod při příležitosti česko-rakouské Zemské výstavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pošta

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…