Basbarytonista Bryn Terfel a Pražský filharmonický sbor vystoupí společně v Praze

20.11.2016 17:45

Pražský filharmonický sbor vystoupí v úterý 22. listopadu 2016 s největší hvězdou britské operní scény: velšským basbarytonistou Brynem Terfelem. Koncert se koná ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Na programu jsou árie a sbory z oper několika skladatelů, mezi kterými nechybí jména jako Gioachino Rossini, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Richard Wagner, Giacomo Puccini či Modest Petrovič Musorgskij. V závěru koncertu zazní také několik čísel populárnějšího charakteru, jako je například píseň z muzikálu Šumař na střeše či spirituál Deep River. Bryna Terfela a Pražský filharmonický sbor doprovodí PKF - Prague Philharmonia s dirigentem Garethem Jonesem. Program s Pražským filharmonickým sborem nastudoval asistent hlavního sbormistra Jakub Zicha.

Basbarytonista Bryn Terfel a Pražský filharmonický sbor vystoupí společně v Praze
Foto: Pražský filharmonický sbor (PFS)
Popisek: Pražský filharmonický sbor (PFS)

Jde již o čtvrtou spolupráci Pražského filharmonického sboru s Brynem Terfelem. Poprvé spolu vystoupili na dvou koncertech s Berlínskou filharmonií za řízení Claudia Abbada v roce 1994, kdy na programu byla Symfonie č. 8 „Symfonie tisíců“ Gustava Mahlera.

Při další spolupráci se sbor s pěvcem setkal v roce 2009, kdy šlo o společný operní recitál Bryna Terfela, Anny Netrebko a Jekatěriny Semenčuk. Sólisty a sbor doprovázela PKF - Prague Philharmonia pod taktovkou Emmanuela Villauma.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…