Beck International: Nelidské podmínky ani teror se v Mělníku nekonají

05.08.2013 11:01

V mělnickém areálu firmy Beck International pracuje přes 120 lidí

Beck International: Nelidské podmínky ani teror se v Mělníku nekonají
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Společník firmy Beck Josef Bárta v pořadu Máte slovo Michaely Jílkové

Do centrály společnosti Beck International v Mělníku přijíždíme s velkou nejistotou, co nás zde čeká? Články v bulváru udělaly své. Dočkáme se přísných kontrol, odhalíme nelidské podmínky pro prácí mladých telefonistek v místním call centru?

Rozlehlý areál firmy na kraji Mělníka za železniční tratí překvapí hned napoprvé svojí čistotou a upravenými halami v žlutočervených barvách firmy Beck. Vše vzorně označeno, plno místa na zaparkování. Před halou, kde se odehrával Bleskem popisovaný teror stojí několik usměvavých mladých dívek – telefonistek.

Některé kouří, některé si jen tak užívají chvíle oddechu. Ve stínu bylo v poledne 34 stupňů, uvnitř haly s call centrem velmi příjemně, klimatizace byla zapnuta téměř na plný výkon.

„Pracuje zde kolem osmdesáti telefonistek a během každé hodiny práce si mohou patnáct minut odpočinout,“ vysvětluje nám náš průvodce po call centru společník Beck International Josef Bárta. Každá dívka je zde zaměstnaná na normální pracovní poměr a čistý výdělek je vyšší než je běžné na podobných místech v Mělníku, ale i v Praze.  Při vyhledávání nových zaměstnanců spolupracuje Beck International s místním pracovním úřadem a celkově je velmi významným zaměstnavatelem v regionu. V Mělníku celkem pracuje přes 120 lidí na řádný zaměstnanecký poměr.

Procházíme se rozlehlou halou call centra a vládne zde na první pohled normální pracovní atmosféra bez emocí a nervozity. Dívky s telefony na uších nešetří  úsměvy, které oslovený případný klient nevidí, ale musí tušit.  O přetvářku či „divadlo“ pro novináře určitě nešlo, protože jsme přijeli nečekáváni a neohlášeni. A že zde nejde opravdu o nelidské podmínky, jak se své čtenáře snažil přesvědčit bulvár, potvrzuje fakt, že brigádu zde absolvuje v době dovolených stálých zaměstnanců a vysokoškolských prázdninách spolu s dalšími studentkami i dcera Josefa Bárty...

Vedle call centra vládne v Mělníku příjemné a přátelské prostředí i v místním oddělení reklamací, ve skladech či v areálu prodeje stolní vody Beck. „Prostě normální firma, normální marketing, normální podnikání,“ potvrzuje naše dojmy na závěr naší návštěvy v Mělníku společník firmy Beck International Josef Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…