BenQ rozšiřuje portfolio produktů o mobilní telefony

10.11.2014 15:23

Společnost BenQ, přední světový dodavatel inovativních řešení a digitálních technologií, rozšiřuje své portfolio produktů o chytré mobilní telefony. Jako první zamíří na tuzemský trh ještě v předvánočním období dva modely. Další rozšíření sortimentu je pak plánováno na konec prvního čtvrtletí příštího roku. Vstup do segmentu mobilních telefonů je pro BenQ logickým krokem nejen z pohledu ucelení portfolia, ale bude tak úročit své dlouholeté zkušenosti z inovací pro celou řadu OEM partnerů.

BenQ rozšiřuje portfolio produktů o mobilní telefony
Foto: BenQ
Popisek: BenQ

Společnost BenQ byla doposud v České republice a na Slovensku známa především z pozice světové jedničky DLP projektorů, dodavatele Digital Signage panelů, designového osvětlení QisDesign či předního výrobce počítačových monitorů, kde slavila úspěch zejména s herními modely řady XL a profesionálními grafickými monitory řady BL. Do dodávaného portfolia však v tuzemsku patří například i digitální fotoaparáty nebo nejnovější přírůstek v podobě akční kamery BenQ SP2. Celosvětově se BenQ Group skládá z více než 15 nezávislých společností, zaměstnávajících přes 100 000 zaměstnanců a působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími s ročním obratem přes 20 miliard dolarů.

„Výroba mobilních telefonů pro nás není vstupem do neznáma. V současnosti se v továrnách BenQ Group vyrábí chytré telefony pro celou řadu OEM partnerů,“ říká k rozšíření portfolia Matúš Výbošťok, Country manažer BenQ pro Českou a Slovenskou republiku, a dodává: „Je proto logické, že jsme se rozhodli spojit dosavadní úspěchy na poli spotřební elektroniky s mimořádným know-how, které v této oblasti máme a uvést vlastní značku mobilních telefonů.“

První produktové řady mobilních telefonů BenQ se na Českém a Slovenském trhu objeví již tento měsíc v podobě modelů nižší a vyšší střední třídy. “O jejich dostupnosti a ceně budeme brzy informovat. Další výrazné posílení jejich sortimentu pak plánujeme na přelom prvního a druhého čtvrtletí příštího roku,” dodává Výbošťok.

Oficiálním distributorem mobilních telefonů BenQ bude pro region 15 zemí Střední a Východní Evropy společnost TCCM. „Je nám potěšením, že budeme u premiéry vstupu mobilních telefonů BenQ na trh a pevně věřím, že zde plně využijeme zkušeností, které jsme získali s distribucí takových značek, jako například Samsung, HTC či Cat,“ komentuje spolupráci Darina Hrdinová, která bude mít partnerský prodej v České a Slovenské republice na starost.

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží - životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní telefony, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…