Benefiční víkend v České televizi přinesl podpořeným organizacím přes 13 milionů korun

01.12.2015 8:00

Česká televize věnovala o víkendu své večerní vysílání pomoci charitativním organizacím. Sobotní díl StarDance podpořil dlouholetého neziskového partnera České televize Centrum Paraple a první z Adventních koncertů občanské sdružení Asistence, o. p. s. Dohromady přinesly oba pořady přes 13 milionů korun.

Benefiční víkend v České televizi přinesl podpořeným organizacím přes 13 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Česká televize neustále rozvíjí cesty, jakými může pomáhat svým neziskovým partnerům. Vedle vysílání bezplatných spotových kampaní a tradičních benefičních pořadů tak letos začala i s propojováním zavedených televizních formátů s charitativními organizacemi. Po Zázracích přírody, které letos věnovaly jeden díl Lize proti rakovině, i speciálním vydání pořadu Míň je víc, tak nyní vyhradila i jeden z večerů StarDance pomoci Centru Paraple, jehož benefice vysílá už jednadvacet let,“ říká vedoucí Komunikace a PR České televize Alžběta Plívová a dodává: „Pořad StarDance přinesl do této chvíle Centru Paraple téměř 12 300 000 korun. Vedle finančního přispění byl ale i příspěvkem k diskusi o větší integraci lidí s hendikepem.“

„Tento díl pořadu StarDance by měl pomoci vnímat lidi na vozíku jako spoluobčany, kteří mezi nás patří. Tím, že byli na parketu součástí taneční kreace, dáváme najevo, že ani v životě by neměli jít po úrazu z kola ven,“ říká zakladatel a patron Centra Paraple Zdeněk Svěrák.

V neděli navázala Česká televize ve svém programu na benefiční vysílání prvním z Adventních koncertů, které pořádá už pětadvacet let. Program z Břevnovského kláštera byl věnován Asistenci, o. p. s., která poskytuje sociální služby lidem s tělesným a kombinovaným postižením. Výtěžek koncertu přinesl této obecně prospěšné společnosti díky podpoře diváků přes 1 milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…