Benešov se dočkal konopné lékárny Konopnyshop.cz

02.10.2013 16:42

Kožní problémy, tělesné bolesti a řada dalších zdravotních neduhů, které sužují mnoho lidí, lze u nás řešit zákonnými produkty z konopí. Od čtvrtka 3. října budou moci obyvatelé Benešova a okolí navštívit apatyku specializovanou na konopné prostředky. Konopná lékárna Konopnyshop.cz otevře na Masarykově náměstí v centru Benešova. „Obchod se nachází přímo v centru města u fontány naproti městského úřadu. Vchod je vedle České spořitelny,“ upřesňuje Jiří Stabla z Konopnyshop.cz.

Benešov se dočkal konopné lékárny Konopnyshop.cz
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

Podnikáním v oboru konopných produktů se již delší dobu zabývá společnost Carun Pharmacy, která zásobuje konopné lékárny Konopnyshop.cz produkty z konopí s obsahem THC pod 0,3 procenta. Produkty z léčivého konopí jsou u nás takto legálně i fakticky k dostání, dokud z výběrového řízení nevzejde dodavatel na léčebné konopí do lékáren s vyšším obsahem účinných látek. Zástupci firmy otevřou v pondělí vůbec první konopnou apatyku přímo v Benešově resp. ve Středočeském kraji, pokud nebereme v potaz sezónní prodej v zámku Konopiště. „Otevíráme na Masarykově náměstí v centru. Vchod je vedle České spořitelny, naproti městskému úřadu. Rádi bychom produkty z léčivé rostliny poskytli i obyvatelům královského města Benešov,“ míní Jiří Stabla, provozovatel Konopnyshop.cz a majitel značky Carun.

V konopné lékárně lidé naleznou rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež jsou odborníky doporučované na zmírnění příznaků chorob. Tým pracovníků provozovny bude mít za úkol výrobky nejen nabízet k prodeji, ale také šířit osvětu o konopí a jeho léčebných účincích. To je hlavní poslání dle slov Stably.  „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotných problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ uvádí hlavní důvody otevření Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že zlegalizování konopí k léčebným účelům je správným krokem k tomu veřejně uznat tuto bylinu, tedy konopí, jako právoplatný lék.

Síť konopných lékáren

Nová konopná lékárna vznikla díky úspěšnému zahájení provozu první z nich, a to v Praze. Následovaly lékárny v Českých Budějovicích, v Litoměřicích, v Havířově, Ostravě a Brně. Opomenout nelze ani sezónní lékárna na zámku Konopiště. Konopnyshop.cz rovněž nabízí možnost spolupráce pro všechny milovníky léčivé rostliny konopí, a to otevřením vlastní prodejny formou franchisingu. Stačí kontaktovat vedení na http://www.carun.cz/spoluprace.

Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem budou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/.

Konopí pomáhá při léčbě mnoha nemocí

Konopí a produkty, jako mast, krém či olej, pomáhají podle odborníků při léčbě desítek nemocí. Konopný výtažek se řadí mezi nejúčinnější, nejlevnější a dokonce nejšetrnější léky na zmírnění příznaků rakoviny. Vysoký potenciál má při léčbě cukrovky a na úrazy a popáleniny. Konopí nemá nežádoucí účinky jako farmaceutické léky a doposud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí po jeho užití.

Název konopná lékárna? Používání je povoleno, potvrdili právníci

Před nedávnem se objevili na veřejnosti spekulace, zdali se mohou provozovny Konopnyshop.cz označovat za konopné lékárny. Podle platné legislativy může název lékárna používat kdokoli. „Není žádným zákonem stanoveno, že musí být název striktně vymezen jen pro zdravotnická zařízení s odborným personálem a registrovanými léčivy. Postupujeme v souladu s platnou legislativou, a tedy nedochází ke zneužívání pojmu lékárna a klamání kupujícího. Netvrdíme, že naše produkty jsou léčiva. Ačkoli se mělo od září dostat konopí označované za léčiva na pulty klasických lékáren, nestalo se tak. Termín se neustále posunuje a lidé zatím trpí, vyčkávají a rostliny si pěstují sami. Jediné o co se snažíme, je vyjít pacientům vstříc a nabízet produkty, které jsou běžně k dostání, než tomu bude u prostředků označovaných jako léčivo,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že vše je potvrzeno právníky. Ve stanovisku k problematice tzv. konopných lékáren vypracované renomovanou Advokátní kanceláří Brož & Sokol & Novák advokátní kancelář potvrdila, že ve veřejnoprávních předpisech České republiky není – na rozdíl od řady jiných pojmů – zakotvena legální definice pojmu lékárna, ani zde nejsou přesné podmínky používání tohoto pojmu.

Základní informace o prodejně Konopnyshop.cz

Adresa:
Masarykovo náměstí 18, Benešov

Otevírací doba:
Po-Pá:  09:00 - 17:00
So:   09:00 - 12:00
Ne: zavřeno

O značce CARUN

Obchodní značka CARUN zaštiťuje široký sortiment prověřených odborně připravených produktů z konopí, prodávaných po celé EU. V současné době se pod značkou Carun vyrábí jediný zdravotnický prostředek z konopí botanického druhu. Společnost je vlastníkem nejznámějšího konopného portálu v ČR http://www.konopnyshop.cz. Carun je registrovanou značkou. Slogan firmy: „Znáte pravdu o konopí?“. Více informací získáte také na http://www.carun.cz nebo na http://www.konopnyshop.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…