Betlémské světlo bude zářit i v Českém rozhlase

19.12.2014 15:09

Betlémské světlo, které skauti po naší republice rozvážejí již pětadvacet let, dorazí v pondělí 22. prosince v 10.00 také na recepci Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici. Plamínek z rozhlasové lucerny si zde budou moci lidé vyzvednout až do úterních 20.00.

Betlémské světlo bude zářit i v Českém rozhlase
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Český rozhlas se i letos připojuje k tradici Betlémského světla. Budeme rádi, když u nás budeme moci přivítat co nejvíce návštěvníků a symbolický plamínek předat do jejich domovů,“ uvedl generální ředitel Peter Duhan.

Pokud by někdo chtěl mít Betlémské světlo již o zlaté adventní neděli, může ho získat v sobotu 20. prosince od 13.00 ve stánku na Náměstí Míru. V něm bude kromě předávání světla fungovat také „Betlémská pošta“ - zájemci dostanou zdarma pohled, který si budou moci orazit pamětním razítkem a ihned ze stánku odeslat. Kompletní přehled míst, kde bude Betlémské světlo k dispozici, je možné najít na této mapě.

Tradice betlémského světla vznikla v Rakousku. Světlo zažehnuté v Betlémě, místa narození Ježíše Krista, se šíří po celém světě jako symbol Vánoc. Úplně poprvé plamínek přicestoval v roce 1986 letadlem do Lince, kde se stal součástí vánoční sbírky rakouského rozhlasu a televize na pomoc postiženým dětem. Do Česka se Betlémské světlo dostalo po pádu komunismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …