Bezpečnostní experti Hospodářské komory připravují oborové standardy pro ochranu před terorismem

09.11.2016 10:17

Hospodářská komora ČR připravuje oborové standardy, které budou definovat opatření pro ochranu tzv. měkkých cílů, tedy míst s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení proti teroristickým útokům, jako jsou např. koncerty či fotbalová utkání. Využít by je mohla školská a zdravotnická zařízení, nákupní centra, ale i knihovny či nádraží a pořadatelé kulturních a sportovních událostí.

Bezpečnostní experti Hospodářské komory připravují oborové standardy pro ochranu před terorismem
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Již jsme vytvořili bezpečnostní normu pro ochranu škol, na řadu nyní přichází oblast eventové bezpečnosti, bezpečnosti obchodních domů a dalších měkkých cílů,“ podotkl k probíhajícím pracím předseda Bezpečnostní sekce Hospodářské komory ČR a prezident Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm (AGA) Václav Nepraš.

„Často se ve své praxi u organizátorů a pořadatelů akcí setkávám se základní neznalostí bezpečnostních principů, které by měly být dodržovány,“ vysvětluje také členka Bezpečnostní sekce Hospodářské komory ČR a tajemnice AGA Veronika Fáberová důvod, proč organizuje první ročník konference Bezpečný event. Ta se uskuteční již ve čtvrtek 10. listopadu v budově ministerstva vnitra na Letné pod záštitou policejního prezidenta Tomáše Tuhého, Odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality ministerstva vnitra a předsedy Svazu měst a obcí Františka Lukla.

Hospodářská komora ČR sdružuje přes 600 firem působících v profesních organizacích, které pokrývají fyzickou ostrahu i technické a detektivní služby. Hospodářská komora ČR je tak jednoznačně největším zástupcem podnikatelské veřejnosti v oboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…