Bezplatné připojení k internetu nabízí přes 500 spojů Českých drah, na jaře přibydou další

08.01.2016 19:26

Od začátku jízdního řádu 2016 se mohou cestující Českých drah zdarma připojit na internet v 529 vlacích. Služba je dostupná nejen v SuperCity Pendolino, ale i ve vybraných dálkových expresech, tak v mnoha regionálních osobních a spěšných vlacích. Letos přibyde služba Wi-Fi přibližně ve stovce dalších vozů, které obsluhují desítky vlaků v různých částech republiky.

Bezplatné připojení k internetu nabízí přes 500 spojů Českých drah, na jaře přibydou další
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Z celkového počtu vlaků s Wi-Fi je nyní 108 dálkových spojů a 421 regionálních vlaků. „O využití Wi-Fi během cestování je mezi našimi zákazníky velký zájem, proto jsme tuto službu zařadili již do 529 vlaků a během letošního roku ji rozšíříme do několika dalších desítek spojů,“ říká Michal Štěpán, člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu, a doplňuje: „Ještě během zimy a jara bude systém Wi-Fi instalován do další dvacítky osobních vagónů určených pro vlaky EuroCity, InterCity nebo Expres a také do modrých rychlovlaků railjet. Wi-Fi je také součástí vybavení nových souprav InterPanter, z nichž jsme prvních 7 souprav převzali v závěru roku 2015, a zbývajících 7 vlaků bude dodáno v úvodních měsících letošního roku. Aby měli cestující lepší přehled o vlacích, které Wi-Fi nabízejí, jsou poprvé v historii označeny takové spoje přímo v jízdních řádech specifickou značkou. Díky tomu je snadné zjistit, že vlaky s Wi-Fi jezdí například na tratích z Děčína přes Ústí nad Labem do Mostu, Chomutova a Kadaně, mezi Chebem a Karlovými Vary, z Pardubic do Hradce Králové a Jaroměře, mezi Nezamyslicemi, Prostějovem, Olomoucí, Zábřehem na Moravě a Šumperkem na střední Moravě nebo z Rožnova pod Radhoštěm přes Valašské Meziříčí do Kroměříže a Kojetína či v okolí Brna na lince S2 do Letovic a Křenovic.     

V dálkové dopravě disponují nabídkou Wi-Fi připojení k internetu například spoje EuroCity z Prahy do Ústí nad Labem a Děčína a dále do Německa, vybrané vlaky z Prahy přes Brno do Břeclavi a expresní spoje mezi Prahou, Pardubicemi, Olomoucí a Ostravou, resp. s dalšími cílovými stanicemi v Opavě, Zlíně, Veselí nad Moravou, nebo přes Vsetín v Žilině. WiFi je k dispozici také v rychlících Olomouc – Otrokovice – Břeclav – Brno a během první poloviny roku bude rozšířena i na rychlíkovou linku Praha – Pardubice – Česká Třebová – Brno.    

Vlaky SuperCity Pendolino nabízejí kromě Wi-Fi navíc celý informační a zábavní internetový portál, kde cestující najdou informace o jízdě, mohou sledovat její průběh on-line z pohledu strojvedoucího, objednat si občerstvení z bistrovozu, mají k dispozici filmy, hudbu, soutěže nebo hry včetně nabídky po dětské cestující. Obdobné řešení Wi-Fi se zábavním internetovým portálem od dubna nabídnou i všechny modré soupravy railjet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…