Bibli ilustrovanou Reynkovými grafikami vlastní už i sám papež

06.10.2014 15:56

U příležitosti pátého výročí od oslav jednoho tisíce let od narození hlavního patrona našeho národa sv. Václava a zároveň pět let od návštěvy papeže Benedikta XVI. České republiky, se vydala výprava v čele s kardinálem Miloslavem Vlkem na návštěvu do Vatikánu.

Bibli ilustrovanou Reynkovými grafikami vlastní už i sám papež
Foto: repro, tan
Popisek: Papež František

A nejela s prázdnou. Jako hlavní dar od pražského arcibiskupa Dominika Duky vezl Miloslav Vlk exkluzivní verzi Bible ilustrované grafikami Bohuslava Reynka.

„O současném papeži se traduje, že nepřijímá téměř žádné návštěvy, o to více nás těší, že výpravu s Biblí přijal. Bible vydaná příležitosti výstavy Reynek – Génius, na kterého jsme měli zapomenout, tak obohatí papežovu již bohatou sbírku jiných jeruzalémských písem svatých. Což mě pochopitelně těší a jsem na to náležitě hrdý,“ říká Richard Fuxa, předseda správní rady nadačního fondu nesoucího jeho jméno, který organizaci výstavy i vydání dvou verzí Biblí inicioval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…