Bike Čeladná vyhrál Boudný. Na dobročinném byciklu Nadace ČEZ se našlapalo přes 100 tisíc

20.09.2015 8:42

Vítězem druhého ročníku cyklistického závodu Cream Bike Čeladná se stal podruhé Pavel Boudný, favorizovaný olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý dojel po defektu až dvanáctý. Velkým hitem byl také doprovodný program: exhibice biketrialisty Petra Krause s živými kulisami a především dva rotopedy Nadace ČEZ, na kterých závodníci i diváci podpořili dvě veřejně prospěšné organizace. Čeladenský spolek Kněhyně a Severomoravské regionální sdružení Českého svazu ochránců přírody Valašské Meziříčí díky energii šlapajících získaly více než 100 tisíc korun.

Bike Čeladná vyhrál Boudný. Na dobročinném byciklu Nadace ČEZ se našlapalo přes 100 tisíc
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Další ročník populárního cyklistického závodu Cream Bike Čeladná odstartoval v sobotu dopoledne. Na přípravě dvou tratí rozdílných obtížností, které vedly přes atraktivní lokace jako Pustevny či Maralák, se podílel i olympionik Radim Kořínek. Vítáni byli profesionální cyklisté i sportovci z řad veřejnosti, nezapomnělo se ale ani na děti, pro které byl připraven soutěžní okruh v délce od 500 metrů. Na start závodu se postavila také velká bikerská jména v čele s mistrem světa a olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým.

Kromě skvělých výkonů a přírodních krás Beskyd lákala Čeladná také na dobrou věc. Deset korun z každého startovného věnovali organizátoři na obnovu vyhořelé národní kulturní památky Libušín, kolem níž cyklisté v průběhu závodu projížděli. V rámci charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem zase zájemci šlapali pro dvě veřejně prospěšné organizace na speciálních rotopedech. „Cyklisté i fanoušci beskydského závodu prokázali skvělou fyzickou kondici i dobré srdce, jelikož na našich speciálních kolech předváděli skvělé výkony a nenechali jejich pedály odpočinout ani na chvilku,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Cílem Spolku Kněhyně je podpora rozvoje obce Čeladná zejména v oblasti kultury, sportu a vzdělanosti místních občanů. Soustředí se na pomoc rozvojovým projektům, lázeňství a progresivních léčebných metod v regionu. „Naši podporu soustředíme všude tam, kde cítíme potřebu pomoci. Podporujeme fyzicky i mentálně handicapované osoby z Čeladné a snažíme se rozvíjet zázemí, do něhož jezdí rehabilitovat a léčit své potíže. Výtěžek z charitativní akce Pomáhej pohybem v hodnotě 50 783 Kč využijeme při pořádání pravidelných kulturních a sportovních akcí v obci,“ uvedl předseda Spolku Kněhyně Milan Bajgar.

Severomoravské regionální sdružení Českého svazu ochránců přírody Valašské Meziříčí se věnuje ochraně beskydské krajiny, přírody a životního prostředí. Zabývá se ochranou druhové rozmanitosti, péčí o přírodovědně hodnotná a chránění území i budováním vodních ploch a studánek v krajině. „Více než 20 let se rovněž věnujeme environmentálnímu vzdělávání, výchově a osvětě dětí, mládeže i dospělých. Právě na rozvoj a výchovnou a vzdělávací činnost našeho valašského ekocentra využijeme příspěvek z akce Nadace ČEZ v hodnotě 49 964 Kč,“ řekl místopředseda sdružení Miroslav Dvorský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…