Bilaterální jednání jaderných dozorů České republiky a Spolkové republiky Německo

03.11.2016 19:50

Ve dnech 24. – 25. října 2016 se v Mnichově uskutečnilo 20. pravidelné bilaterální jednání zástupců českého a německého státního dozoru nad jadernou bezpečnosti.

Bilaterální jednání jaderných dozorů České republiky a Spolkové republiky Německo
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Schůzka byla zorganizována na základě Dohody o výměně informací mezi Státním úřadem pro jadernou bezpečnost České republiky a Spolkovým ministerstvem pro životní prostředí, ochranu přírody a jadernou bezpečnost Spolkové republiky Německo.

Českou delegaci vedl ředitel sekce pro řízení a technickou podporu SÚJB pan Petr Krs, jejími členy kromě pracovníků SÚJB byli představitelé ministerstev (MŽP, MPO, MZV), českého generálního konzulátu v Mnichově, provozovatele (ČEZ) a SÚRAO a vládní zmocněnec pro jadernou energetiku. V německé delegaci, vedené paní Martinou Palm, vedoucí oddělení mezinárodní spolupráce na Spolkovém ministerstvu životního prostředí, se jednání zúčastnili zástupci spolkových ministerstev (BMUB), ministerstev Spolkové země Bavorsko (StMUV) a dalších institucí (BfE, GRS, Preussen Electra GmbH).

V rámci jednání se delegace navzájem informovaly o aktuálním vývoji v oblasti legislativy a s tím spojené administrativy (NAZ). Poskytnuta byla rovněž informace o roli českého vládního zmocněnce pro jadernou energetiku a o realizaci Národního akčního plánu rozvoje jaderné energetiky v České republice. Dále obě strany prezentovaly informace týkající se provozu jaderných elektráren, nakládání s vyhořelým palivem a jeho skladování a radiační ochrany a krizového řízení. Jednání proběhlo v přátelské a otevřené atmosféře, doprovázené živou diskusí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…