Blíží se Den TA ČR 2017

11.09.2017 21:19

Ve čtvrtek 21. září 2017 proběhne již čtvrtý ročník Dne Technologické agentury ČR (TA ČR) a již po páté budou oceněny ty nejlepší projekty aplikovaného výzkumu s vysokým přínosem pro české hospodářství tak i naši celou společnost.

Blíží se Den TA ČR 2017
Foto: TA ČR
Popisek: Technologická agentura České republiky (TA ČR)

Program Dne TA ČR bude zahájen dopolední konferencí na Fakultě architektury ČVUT v Praze Dejvicích. Letošním mottem konference je Open science : otevřený výzkum, otevřené inovace, otevřenost světu.

 Cílem akce je upozornit na 4 hlavní oblasti inovačního ekosystému, který pro svůj hladký rozvoj vyžaduje:

  1. nový způsob myšlení
  2. nový způsob jednání
  3. nový způsob komunikace
  4. nový způsob spolupráce

Program konference je koncipován do dvou částí. V první části vystoupí zahraniční odborníci z Evropy, ale i z dalekého Japonska, jako je Makoto Watanabe, ředitel japonské inovační agentury NEDO, nebo Pekka Soini, ředitel finské agentury TEKES. Program bude pokračovat panelovou diskusí zaměřenou na využití výsledků výzkumu v inovacích a na celkový přístup k inovacím z výše uvedených čtyř perspektiv. Účastníky panelové diskuse budou Kateřina Falk, expertka na fyziku plazmatu, Karel Volenec, radiobiolog, biofyzik a majitel společnosti Ella CS, Martin Holečko, zakladatel společnosti Etnetera a.s., Ondřej Malý, koordinátor digitální agendy ÚV, Jakub Ráliš, ředitel AFO a René Kubů, obchodní ředitel pro sektor veřejné správy, Microsoft.

Program Dne TA ČR

program dne

Celý den opět vyvrcholí galavečerem, na kterém budou předaná ocenění řešitelům nejlepších projektů aplikovaného výzkumu v nové budově Národního muzea. 

pozvankaKonference

Smyslem udělování Cen TA ČR je ocenění přínosu těch nejlepších projektů aplikovaného výzkumu s pozitivními dopady na ekonomiku a kvalitu života celé společnosti. Tato ocenění mají být motivací pro udržení nastavené trajektorie spolupráce v oblasti aplikovaného výzkumu. Ceny TA ČR jsou udíleny ve čtyřech kategoriích: Řešení pro kvalitu života, Ekonomický přínos, Řešení pro kvalitu života, Užitečnost řešení a Originalita řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …