Blok proti islámu: Facebook zablokoval stránku „Islám v České republice nechceme“

11.01.2016 20:51

Krátce před 18. hodinou zjistili administrátoři stránky „Islám v České republice nechceme“ (dále IVČRN), že stránka, jež se mohla pyšnit více než 162 000 příznivci, byla bez varování zablokována provozovateli sociální sítě facebook.

Blok proti islámu: Facebook zablokoval stránku „Islám v České republice nechceme“
Foto: Blok proti islámu
Popisek: Blok proti islámu

Stránka, která vznikla v roce 2009 z iniciativy několika angažovaných občanů, se v  debatách o islámské expanzi stala nepominutelnou autoritou. Její administrátoři koordinovali dvě občanské petice (v roce 2014 proti rozšíření práv islámského náboženství v ČR, v roce 2015 proti tzv. uprchlickým kvótám), jakož i řadu dopisových iniciativ, návštěv politiků a seminářů. Příznivci stránky iniciovali vznik Bloku proti islámu, který díky spolupráci s parlamentní stranou Úsvit – Národní Koalice aktivně promlouvá do vnitrostátní politiky. Předseda občanského spolku Blok proti islámu, doc. Martin KONVIČKA, byl léta jedním z klíčových administrátorů stránky IVČRN.

„Není to poprvé, co byla stránka IVČRN facebookem zrušena – stalo se to již v červnu loňského roku,“ řekl k události Konvička. Tenkrát se tak stalo na základě pomluv a útoků proislámských aktivistů, ale administrátorům stránky se podařilo společnosti Facebook prokázat, že odpor k ideologii islámu, není totéž, jako vyvolávání nenávisti vůči jednotlivým věřícím. „Tentokrát může být situace vážnější, protože všichni víme o volání řady evropských politiků, včetně německé kancléřky Merkelové a českého ministra vnitra Chovance, po cenzuře sociálních sítí,“ dodal Marin Konvička.

Administrátoři IVČRN vyzývají své příznivce, aby neklesali na mysli. Až do zjednání nápravy a obnovení facebookové skupiny budou se svými příznivci komunikovat přes záložní stránku „Islám v ČR nechceme“ a na stránce „Blok proti islámu“.

Blok proti islámu vyjadřuje administrátorům IVČRN naprostou solidaritu. „Pokud se někdo domnívá, že rušením diskusních platforem umlčí hlasy občanského protestu, hluboce se mýlí. Za svobodu slova je dnes stejně jako před pětadvaceti lety nutno bojovat,“ dodal Petr HAMPL, místopředseda Bloku proti islámu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…