Blok proti islámu: Vítáme vyjádření ministra Babiše, ale pouhá slova nám nepomohou

26.08.2015 13:13

Blok proti islámu souhlasí s vyjádřením místopředsedy vlády Andreje Babiše o potřebě uzavření hranic Schengenského prostoru. Jeho vyjádření však přichází jednak velmi pozdě a hlavně České republice už nepomůže.

Blok proti islámu: Vítáme vyjádření ministra Babiše, ale pouhá slova nám nepomohou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Evropská unie vydává každoročně miliardu Euro na ochranu vnější hranice schengenského prostoru, současná situace však prokazuje, že hraniční státy EU nejsou naprosto schopné plnit závazky, které z schengenských dohod plynou. Jediným řešením je okamžité uzavření hranic České republiky a současně zahájení urychleného jednání se Slovenskem, Maďarskem, Bulharskem a Rumunskem o společném postupu při ochraně jejich hranic, aby se přes tyto státy nedostávaly statisíce nelegálních migrantů, kteří míří do nejbohatších států EU, tedy do Německa, Nizozemska, Švédska a Velké Británie.

Vyjádření Babiše o potřebě ochrany hranic Schengenu je pro nás naprosto nedůvěryhodné. Při veřejném slyšení v Petičním výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky k petici proti přijímání nelegálních migrantů a proti vnuceným kvótám pro jednotlivé země EU, nebyli schopni poslanci za hnutí ANO žádným způsobem podpořit vůli občanů a postavit se nezvladatelnému přílivu migrantů. Ani jediný poslanec za ANO nepodpořil požadavky Bloku proti islámu a Petiční výbor dokonce nebyl ani schopen přijmout po skončení veřejného slyšení žádné usnesení. Na závěr veřejného slyšení poslanec za ANO Martin Komárek pouze řekl: „Myslím, že není důvod přijímat žádné usnesení. Myslím, že se stalo to, co petenti chtěli. Upozornili na problém a ten byl velice důsledně vzat na vědomí.“ Před dvěma měsíci tedy poslanci pana Babiše vzali problém důsledně na vědomí a dál se nedělo nic.

„Místopředseda vlády Andrej Babiš by měl jako místopředseda vlády konat a ne vydávat veřejná prohlášení. Chápu, že má problémy ve své pražské organizaci a hlavně se stará o to, zda se pražská primátorka udrží na svém křesle. Ale naši zemi teď trápí úplně něco jiného. Musíme okamžitě začít hájit naši hranici proti nelegálním migrantům a musíme to učinit dříve, než Spolková republika Německo uzavře své hranice, protože pak zde budeme mít desetitisíce migrantů, kteří u nás uvíznou na své cestě do Německa, Švédska nebo Velké Británie,“ uvedl předseda Bloku proti islámu Martin Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…