Body The Exhibition – odhalte tajemství vlastního těla

02.03.2017 15:04

Na Výstavišti Praha Holešovice na více jek 2000m2 probíhá výstava o lidském těle. Na výstavě uvidíte více jak 20 celotělových exponátů a stovky jednotlivých orgánů a částí těla. Je tedy svým rozsahem největší výstavou o lidském těle, která dosud byla v České republice prezentována.

Body The Exhibition – odhalte tajemství vlastního těla
Foto: bodyexhibition.cz
Popisek: Z výstavy o lidském těle.

Výstavní prostor je rozdělen do 12 tematických galerií, které představují fungování lidského těla. Celotělové exponáty názorně prezentují jednotlivé tělní soustavy – kosterní, svalovou, nervovou, oběhovou a další systémy. K výjimečným exponátům patří takzvaný RedMan – postava, na které jsou vypreparované všechny žíly a cévy lidského těla.

Mnoho exponátů výstavy se věnuje také lidskému zdraví. Návštěvníci uvidí, jak vypadají plíce kuřáka v porovnání s plícemi nekuřáka, játra napadená rakovinou či ledviny s ledvinovými kameny. Samostatná galerie je věnována prenatálnímu vývoji a vývojovým vadám.

Všem návštěvníkům a školním skupinám jsou k dispozici v každé galerii medici, kteří je výstavou provedou a podají výklad k jednotlivým exponátům.

Součástí výstavy je exkurz do historie lékařství a takzvaná česká stopa ve světové medicíně. Návštěvníci se seznámí s odkazem významných českých lékařů, kteří přispěli k rozvoji světové medicíny. Od Jana Evangelisty Purkyně přes doktora Janského, objevitele krevních skupin, až k současným úspěchům. „Chtěli jsme vyzdvihnout, že i v naší malé zemi jsou či z ní pochází nesmírně vzdělaní a pracovití lidé, kteří dělají záslužné a velkolepé věci, jež posouvají světovou medicínu vpřed. Je to svým způsobem pocta českému lékařství,“ doplňuje Květa Havelková z pořadatelské agentury.

Připravena je i interaktivní zóna, v níž si návštěvníci pod dohledem mediků procvičí poskytnutí první pomoci – masáž srdce, dozví se, jak postupovat při autonehodě, nebo si mohou na modelu ženských prsou zkusit nahmatat rakovinový nádor.

Výstava má jednoznačně vzdělávací charakter. To dokládá i velký zájem ze strany základních a středních škol, které na výstavu přijíždějí z celé republiky. Přes tento jasně pozitivní aspekt pořadatelská agentura nežádala o grant ani příspěvek od státu a celá akce je tak výhradně financována ze zdrojů firmy. Naopak jsou z každé prodané vstupenky ještě odváděna procenta do pokladny městské části Prahy 7, jak ukládá zákon. To zdůvodňuje, proč se na tuto výstavu musí platit vstupné.

Výstava je obohacující pro všechny, kteří se zajímají o své tělo a zdraví.  Častými návštěvníky jsou nejen sportovci a fitness nadšenci, ale také rodiny s dětmi, protože děti jsou zvídavé a na výstavě není nic děsivého. „Vidět fungování lidského těla takhle zblízka může přispět ke zdravému životnímu stylu. Pohled na černé plíce kuřáka může děti motivovat k tomu, aby s kouřením vůbec nezačínaly“ upozorňuje Lucie Nouzová z pořadatelské agentury.

Více informací na  www.bodyexhibition.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…