Bohemia Energy opět podpořila archeologickou expedici Národního muzea

25.02.2014 12:18

Společnost Bohemia Energy, největší alternativní dodavatel elektřiny a plynu v České republice, již potřetí finančně podpořila archeologickou expedici Národního muzea, která působí v súdánské lokalitě Wad Ben Naga a řadí se mezi nejúspěšnější archeologické mise českých archeologů.

Bohemia Energy opět podpořila archeologickou expedici Národního muzea
Foto: Bohemia Energy
Popisek: Bohemia Energy

„Mezi nejvýznamnější objevy z poslední doby patří sousoší božského manželského páru - boha Amona s beraní hlavou a bohyně Mut – které bylo úmyslně zničeno v souvislosti s příchodem křesťanství do oblasti středního toku Nilu, tedy dnešního Súdánu,“ říká Pavel Onderka, vedoucí archeologické expedice, která na základě podnětu UNESCO začala připravovat lokalitu na připsání na Seznam Světového kulturního dědictví.

Bohemia Energy podporuje práci českých archeologů v Súdánu již třetím rokem a za tuto dobu věnovala na financování projektu již téměř 800 tisíc korun. Zatím poslední dar ve výši 300 tisíc korun převzal Pavel Onderka od Bohemia Energy minulý týden. „Práce archeologů z Národního muzea je podle nás skvělou vizitkou české vědy a vlastně celé České republiky, proto ji podporujeme již od roku 2012,“ říká jednatel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík.

O společnosti Bohemia Energy:

Bohemia Energy je v segmentu domácností a malých a středních firem největším alternativním dodavatelem elektřiny a plynu v České republice. Zákazníkům dodává elektřinu a plyn od samého začátku liberalizace energetického trhu - jako první alternativní dodavatel začala v roce 2006 nabízet elektřinu domácnostem a plyn posléze v roce 2008. 

Společnost Bohemia Energy v roce 2013 meziročně zvýšila tržby o 9 % na 9,4 mld. Kč. Ke konci roku evidovala celkem 512 158 zákazníků – z toho 316 390 zákazníkům dodávala elektřinu, 195 768 zákazníků od společnosti odebíralo plyn. V letošním roce očekává Bohemia Energy tržby ve výši 10,166 mld. Kč.

Společnost Bohemia Energy je součástí energetické skupiny Bohemia Energy, kterou kromě ní tvoří ještě společnosti Comfort Energy a Slovakia Energy. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…