Bojujte proti melanomu spolu s Českou poštou

20.09.2019 15:28

Celkem 272 vyšetřených lidí a dva odhalené melanomy to byl výsledek pondělní preventivní akce proti melanomu, která se konala v prostorách České pošty v Karlových Varech. Každoročně onemocní v České republice více než 96 500 lidí rakovinou a právě proto jsou důležité správné informace a kvalitní prevence. A na to nezapomíná ani Česká pošta jako společensky odpovědná firma.

Bojujte proti melanomu spolu s Českou poštou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta se prevenci nádorových onemocnění věnuje dlouhodobě. Ať už se jedná o prevenci rakoviny prsu nebo o prevenci melanomu. „Pravidelně také podporujeme akci Stan proti melanomu. Společně s profesorem Arenbergerem pořádáme vlastní akce vyšetření mateřských znamének ať už pro své zaměstnance či pro širokou veřejnost. Za tuto dlouhodobou péči byla Česká pošta již dvakrát oceněna titulem Firma pro zdraví,“ uvedl Roman Knap, generální ředitel České pošty.

A proč právě tyto dvě oblasti prevence? Protože na České poště pracuje 75 % žen a 35 % zaměstnanců se při své práci pohybuje venku. Program prevence rakoviny prsu byl zahájen v roce 2014 a oslovily jsme 25 000 zaměstnankyň, na informovanost o tomto onemocnění dbáme i nadále – díky této akci se prokazatelně povedlo zachránit život dvěma kolegyním, které se po léčbě opět vrátily k práci u pošty.

Česká pošta byla v letošním roce opět partnerem 13. ročníku akce Stan proti melanomu, který se konal v Praze, Brně a Ostravě, umožnila také vyšetření znamének 30. května v Olomouci. Jen v letošním roce se už Česká pošta na akci Stan proti melanomu podílela na vyšetření bezmála 4,5 tisíce lidí a na vlastní podobné akci v Olomouci pak dalších 427 zájemců. Během těchto vyšetření bylo odhaleno 32 melanomů. Celkem od roku 2015, kdy Česká pošta začala pořádat tyto preventivní akce a spolupracovat na nich, bylo vyšetřeno téměř 22,7 tisíc osob a odhaleno 190 zhoubných nádorů kůže.

Myslete na prevenci je také heslo našeho ženského fotbalového týmu Yellow Ladies, který vyhrál první ročník amatérského fotbalového turnaje žen Global Goals World Cup v Praze a nyní bude 25. září bojovat ve světovém finále v New Yorku. Tento unikátní fotbalový turnaj se hraje na podporu globálních cílů OSN, každý tým si vybere jeden z cílů a za ten bojuje. Cíl Yelow Ladies je č. 3„Zdraví a kvalitní život“.  A právě naše fotbalistky svojí hrou podporují i naše poštovní preventivní programy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…