Bonett otevírá je denáctou vlastní plnící stanici CNG

16.11.2014 11:00

Společnost Bonett Gas Investment a.s. otevřela u dálnice D1 ve Velkém Meziříčí již 11. vlastní veřejnou plnící stanici CNG. Ta se nachází u čerpací stanice pohonných hmot partnera, firmy Horácké autodružstvo, autorizovaného prodejce vozů Škoda na adrese K novému nádraží 1345.

Bonett otevírá je denáctou vlastní plnící stanici CNG
Foto: Bonett
Popisek: Výdejní stojan CNG.

Nová plnicí stanice má jeden výdejní stojan CNG vybavený oběma typy plnicích koncovek, díky tomu mohou plnit stlačený zemní plyn jak osobní a dodávkové vozy (koncovka NGV1), tak i autobusy a nákladní vozidla (koncovka NGV2). Stanice je otevřena nonstop, placení je možné provést pomocí platebního terminálu CNG či platební kartou nebo v hotovosti.

“Pokračujeme v budování stanic a dále rosteme. Po srpnovém otevření plnící stanice v Hradci Králové a zářijovém spuštění nejvýkonnější CNG stanice ve střední Evropě v Dopravním podniku města Brna zahajuje ostrý provoz naše další plnící stanice, tentokráte ve Velkém Meziříčí. Jedná se o naši 11. veřejnou plnící stanici sítě BONETT EUROGAS CNG,“ uvedl Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment. „Do konce letošního roku plánujeme otevřít několik dalších vlastních plnících stanic, a posílit tak naši pozici na domácím trhu. S expanzí počítáme i nadále, do pěti let chceme počet našich CNG stanic zvýšit až na čtyřnásobek. Tak jak se rozšiřuje nabídka vozidel poháněných CNG spolu s poptávkou po těchto vozidlech na domácím trhu, poroste i síť našich stanic. Spuštění 11. naší CNG stanice v 11 hodin dne 11. 11. 2014 je více než symbolické,“ dodal Holovčák.

Velkou výhodou je umístění plnící stanice v autokomplexu Horáckého autodružstva, neboť zde řidiči najdou všechny potřebné motoristické služby v jednom místě, od plnění CNG  až například po nákup nového vozidla Škoda Octavia G-Tec na zemní plyn. Horácké autodružstvo nabízí také výhodné financování nákupu vozu.

V současnosti je v České republice přes 8000 vozidel na CNG a motoristé mají k dispozici celkem 65 plnících stanic na stlačený zemní plyn, do konce roku se očekává přírůstek dalších až deseti výdejních míst. Cena CNG se dlouhodobě pohybuje na čtyřiceti až padesáti procentech v porovnání s benzínem nebo naftou. Náklady na ujetí jednoho kilometru se tak pohybují kolem jedné koruny. S růstem poptávky po tomto palivu roste též nabídka prodávaných vozidel na CNG, aktuálně si mohou zájemci vybrat z více než 60 typů vozidel všech kategorií, z toho je kolem 40 modelů osobních vozů.

Bonett

Základními subjekty skupiny BONETT jsou firmy Bonett Bohemia, a.s., působící v pozici generálního dodavatele staveb CNG stanic, a Bonett Gas Investment, a. s., orientovaná na investice CNG stanic a jejich provozování. Slovenský trh je pokryt prostřednictvím Bonett Slovakia. V oblasti dodávek technologií má Bonett majoritní podíl na všech nově budovaných CNG stanicích v ČR i SR, v oblasti prodeje CNG je 2. největším prodejcem CNG do vozidel v České republice. Skupina se dlouhodobě specializuje na oblast investic a provozu CNG stanic. Bonett Gas Investment provozuje pod značkou BONETT EUROGAS celkem 11 CNG stanic, například velké veřejné autobusové plnicí stanice CNG například v Liberci, Kladně, Přerově, a dalších městech, a v současné době má podíl 15 % na prodeji CNG v ČR. BONETT technologie plnicích stanic CNG jsou spojeny se špičkovou technologií s až pětiletou zárukou, nadstandardními službami a non-stop servisem včetně nepřetržitého dispečinku. Stanice Bonett je možno najít i například v továrnách Škoda Auto, Volkswagen, nebo výrobce autobusů Iveco. BONETT poskytuje i veškeré související projekční, poradenské, ekonomické a finanční služby, včetně investic a provozování CNG stanic a prodeje CNG konečným zákazníkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…