Březen na ČMKBK: Ceny zemního plynu jsou poměrně stabilní

09.04.2018 12:52

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKBK) bylo v březnu uzavřeno 211 kontraktů na dodávku 152,7 tisíce MWh zemního plynu a elektřiny pro konečné odběratele v hodnotě 101 milionů korun.

Březen na ČMKBK: Ceny zemního plynu jsou poměrně stabilní
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Ceny ročních kontraktů zemního plynu byly celkem stabilní. Obchodování s tímto produktem v maloodběru začalo na úrovni 463 Kč/MWh a po mírném vzestupu v druhé polovině března na 470 Kč/MWh uzavíralo na 467 korunách za megawatthodinu. Ve velkoodběru obchodování zahajovalo na ceně 462 Kč/MWh a uzavíralo na kurzu 470 Kč/MWh.

Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí začaly obchodování v polovině března na kurzu 1005 Kč/MWh a uzavíraly na 940 Kč/MWh. Obchodování stejného produktu ve vysokém napětí zahajovalo na úrovni 964 Kč/MWh a končilo na 980 korunách.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s energiemi organizuje ČMKBK v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, která je tak první energetickou burzou v České republice. Trh s dodávkami elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele burza otevřela v roce 2009.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…