British Open na obrazovkách NOVA Sport a VOYO

18.07.2013 19:58

Na obrazovky programu NOVA Sport a VOYO se po roce opět vrací vůbec nejstarší a nejslavnější golfový turnaj kategorie „major“ – The Open Championship neboli British Open. Je to jediný ze čtyř „grandslamových“ golfových turnajů sezóny, který se hraje mimo území Spojených států a pořádá se střídavě na devíti slavných hřištích ve Skotsku a Anglii. První hrací den je už 18. července.

British Open na obrazovkách NOVA Sport a VOYO
Foto: nova.cz
Popisek: Logo televize Nova

V letošní sezóně se třetí major kalendáře bude hrát na slavném skotském linksovém hřišti Muirfield, kam se vrací po 11 letech. Tehdy na něm zvítězil superhvězdný Jihoafričan Ernie Els, který se shodou okolností po loňském nečekaném triumfu na hřišti Royal Lytham & St Annes vrací jako „dvojitý“ obhájce titulu. Největším favoritem ale zřejmě bude Američan Tiger Woods, který se po zdravotních a osobních problémech dokázal vrátit na vrchol golfového světa a znovu se stát oficiální světovou jedničkou. Na prvních dvou letošních majorech sice zvítězit nedokázal, ale v úvodu letošní sezóny vyhrál čtyři turnaje a zoufale touží po dalším velkém triumfu, protože "major-titul" nezískal už od roku 2008. Tehdy se jeho oslnivá šňůra úspěchů na majorech zastavila na čísle 14 a golfová veřejnost už začíná pochybovat, že někdy překoná rekord legendárního Jacka Nicklause, který vyhrál major turnaj ve své kariéře dokonce devatenáctkrát. Woods získal titul na British Open a spolu s ním i slavný Klaretový džbán zatím třikrát, naposledy ale v roce 2006. Turnaje se vždy účastní absolutní golfová elita a k dalším velkým favoritům bude patřit mladý Severní Ir Rory McIlroy, přestože mu úvod sezóny příliš nevyšel, anebo první dva letošní major šampioni – Australan Adam Scott, který si zklamání z loňského ročníku, kdy přišel o téměř jistý titul na posledních jamkách, vynahradil letos na turnaj Masters v americké Augustě a také Angličan Justin Rose, který triumfoval na US Open.

  Už 142. ročník turnaje The Open Championship se hraje od 18. do 21. července a NOVA Sport a VOYO bude jeho kompletní průběh vysílat v přímých přenosech, kterými vás tradičně provedou komentátoři Petr Janouch a Petr Uhlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…