Britská vláda rozšiřuje nabídku podpory českým investorům

20.05.2014 12:24

Britský vládní úřad pro podporu obchodu a investic UK Trade & Investment (UKTI) rozšiřuje svou působnost na podporu institucionálních a soukromých investorů z České republiky ve Velké Británii. UKTI se tradičně zaměřuje na podporu britských společností vstupujících na český trh, ovšem tato nová iniciativa umožňuje zároveň prezentovat to nejlepší, co může v oblasti investičních příležitostí Velká Británie nabídnout.

Britská vláda rozšiřuje nabídku podpory českým investorům
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Aby bylo možné naplno využívat stávající zkušenosti z českého investičního prostředí, přizval UKTI ke spolupráci v roli partnera zprostředkování investic agenturu A.T. Kearney. Od 1. dubna tak A.T. Kearney poskytuje poradce, kteří budou po dobu platnosti smlouvy pracovat výhradně v zastoupení britské vlády.

Tento krok odráží snahu UKTI nacházet investory připravené využívat příležitosti v celé škále oblastí, od nejnovějších inovací a zelených technologií po zakládání jejich nových sídel ve Velké Británii.

Některé české společnosti již ze svého vstupu na britský trh těží a uvědomují si odlišnosti v podnikání mezi oběma zeměmi. Například Zdeněk Maršál, jednatel české společnosti Greendata poskytující služby datových center a hostingu internetových serverů, říká, že zákazníci ve Velké Británii mají větší povědomí o obnovitelných zdrojích a ekologické odpovědnosti, kterou společnost Greendata prosazuje. „Zákazníci ve Velké Británii si daleko více váží prostředků investovaných do ‚zelených‘ řešení a ve větší míře zvažují jejich pro a proti,” vysvětluje Maršál.

Společnosti jak z Velké Británie, tak z České republiky mají zájem na využívání příležitostí na trhu druhé země. Nový tým investičních poradců tak bude dál rozvíjet vazby mezi oběma zeměmi.

Paul Taylor, ředitel UKTI pro region střední a východní Evropy, uvedl: „Vřele vítám tuto novou iniciativu, která nám umožní poskytovat lepší služby stávajícím i potenciálním českým investorům směřujícím do Velké Británie. Velká Británie je evropskou destinací číslo jedna pro přímé investice a jako taková nabízí investorům z České republiky množství příležitostí. Můj tým se těší na nadcházející spolupráci s agenturou A.T. Kearney při předkládání nových příležitostí našim českým klientům.“

Igor Hulák, ředitel ve společnosti A.T. Kearney, říká: „Přestože je naše spolupráce s UKTI teprve ve svých začátcích, již jsme ze strany českých firem zaznamenali značný zájem o britský trh. Těšíme se na možnost zprostředkovat jim realizaci jejich rozhodnutí expandovat do zahraničí. Britský trh nabízí novým subjektům značné možnosti a nám bude potěšení je zájemcům předkládat přesně podle jejich konkrétních potřeb.“

1. UK Trade & Investment (UKTI) je vládním úřadem, který napomáhá firmám se sídlem ve Velké Británii uspět na mezinárodním trhu. UKTI rovněž pomáhá zahraničním společnostem přinášet kvalitní investice do Velké Británie – všeobecně považované za nejlepší místo v Evropě, odkud uspět v globálním obchodu. UKTI nabízí odborné znalosti a kontakty prostřednictvím rozsáhlé sítě specialistů ve Velké Británii a na britských ambasádách a diplomatických misích po celém světě. Úřad firmám poskytuje nástroje potřebné k dosažení konkurenceschopnosti na světovém trhu. Podrobnější informace o UKTI jsou k dispozici na stránkách www.gov.uk/ukti.

2. A.T. Kearney je globální tým perspektivně uvažujících partnerů, který svým klientům přináší okamžitý efekt a narůstající výhody. A.T. Kearney se zápalem řeší problémy a vyniká ve spolupráci na mezinárodní úrovni, kdy se podílí na tvorbě a realizaci elegantně jednoduchých, praktických a udržitelných řešení. Od roku 1926 poskytuje předním světovým organizacím ve všech významných oborech podnikání a služeb spolehlivé rady v těch nejkritičtějších otázkách. A.T. Kearney má 58 zastoupení v nejvýznamnějších centrech obchodu ve 40 zemích.

3. Greendata s.r.o. je podnik, který se od roku 2010 pod obchodní značkou Greenhousing úzce specializuje v rámci trhu  internetových služeb na serverhosting a služby s tím související. K 1. lednu 2014 společnost obsluhovala internetové servery téměř třem stovkám firemních zákazníků, mezi které patří ČSOB Penzijní společnost, Rádio 1, Nestlé nebo pivovar Svijany.  Greenhousing je navíc postaven na myšlence co největší ekologické odpovědnosti. Společnost nabízí své služby pod hlavičkou zeleného desatera a dále podporuje CSR projekty zaměřené na životní prostředí. Další informace o společnosti: www.greenhousing.cz a www.dedikovany.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…