Brněnská restaurační zařízení s nočním provozem prošla kontrolou ČOI

01.08.2015 9:26

Možnost navštívit restauraci, či bar a dát si dobrý drink, kávu nebo chlazený nápoj využije v období letních prázdnin po horkém dni mnoho z nás. Do centra Brna a nočního života vyrazili i inspektoři ČOI – ti nikoliv s vidinou relaxace, ale se záměrem zkontrolovat dodržování zákona o ochraně spotřebitele.

Brněnská restaurační zařízení s nočním provozem prošla kontrolou ČOI
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jídlo v restauraci, ilustrační foto

 Kontrolovali nabídku a prodej lihovin v restauracích a nočních barech, správnost a poctivost prodeje, seznámení zákazníků s cenami a také náležitosti vystavených účtů. Příjemným překvapením bylo zjištění, že pouze v jedné provozovně z 6 kontrolovaných, nebyla dodržena míra nalévaných nápojů. Za zjištěné nedostatky byl podán návrh na správní řízení.
 
Ve středu 22. července proběhla v centru Brna mimořádná kontrolní akce zaměřená na dodržování zákona o ochraně spotřebitele, zejména poctivosti prodeje při nabídce a prodeji lihovin v restauracích a nočních barech.

Do centra Brna se vydali inspektoři ČOI a navštívili některé z četných barů a restaurací s nočním provozem. Tato mimořádná kontrola proběhla v období letní sezony, kdy Brno navštíví velký počet turistů i ze zahraničí.  Inspektoři zkontrolovali 6 provozoven.

Pouze v jediném případě skončila návštěva návrhem na správní řízení, kdy provozovatelem nebyla dodržena deklarovaná míra podaných nápojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…