Budějovický Budvar: Restaurace Masné krámy oslaví příští týden dvě významná výročí

04.09.2014 17:20

Kultovní českobudějovická restaurace Masné krámy pořádá pro všechny milovníky dobrého piva a jídla během příštího víkendu oslavu dvou významných letošních výročí.

Budějovický Budvar: Restaurace Masné krámy oslaví příští týden dvě významná výročí
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Prvním z nich je 650 let od doby, kdy se původní masné krámy v roce 1364 přesunuly z Rynku (dnes náměstí Přemysla Otakara II.) na dnešní místo v Krajinské ulici. Dne 1. října 2014 pak uplyne přesně 60 let od chvíle, kdy byla v historickém objektu masných krámů ze 16. století otevřena restaurace Masné krámy. Během let se z restaurace stala kultovní pivnice, která patří mezi symboly města České Budějovice, je důležitým orientačním bodem, místem setkávání i významným turistickým cílem. Masné krámy jsou bezpochyby jednou z nejznámějších restaurací v České republice. Ve svém přehledu ji uvádí i prestižní průvodce Lonely Planet.  

Masné krámy vždy stavěly svou pověst především na dokonale ošetřeném pivu z pivovaru Budějovický Budvar. Nejpopulárnějším pivem v Masných krámech je kroužkovaný ležák Budweiser Budvar B:SPECIAL, který se zde čepuje - na jediném místě na světě - z pivních tanků. V posledních letech klade restaurace zvláštní důraz i na zvyšování úrovně gastronomie. Stálý jídelní lístek je postaven především na mase ve všech podobách. Nabídku navíc téměř každý měsíc zpestřují tematické gastronomické akce.

„Jsme hrdí na dlouhou historii naší restaurace a chceme, aby se o ní i nadále hovořilo jako o místě, o kterém se říká: Kdo nebyl v Masných krámech, nebyl v Českých Budějovicích,“ říká Tomáš Olejník, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru, který řídí restauraci již od roku 2007. „Chceme všechny příznivce dobrého piva, dobrého jídla a dobré zábavy pozvat na naši oslavu, která bude částečně probíhat i v Krajinské a Hroznové ulici. Hostům nabídneme celého pečeného vola nebo pečená selátka, soutěže o ceny a živou hudbu. Zvláště doporučuji sobotní „Show kolem masa“, ve které předvede své umění náš šéfkuchař Luděk Hauser ve spolupráci s řeznickým mistrem z masokombinátu MASO UZENINY Písek, a.s.“ doplňuje Tomáš Olejník. Při příležitosti obou výročí připravila restaurace i sérii originálních suvenýrů – skleněný půllitr, keramický podtácek, pohlednice a reklamní tabuli.

Program oslav 650 let masných krámů a 60 let restaurace Masné krámy

Pátek 12. 9. 2014

18:00 zahájení
18:15–19:30 Moderovaný program Rock Rádia
19:30–22:00 Kapela Gin F#

Mimořádná nabídka: pečené sele

Sobota 13. 09. 2014

12:00–14:00 Kapela Lazareth, Rock-Pop
14:00–15:00 Moderovaný program Hitrádia Faktor
15:00–16:30 Show plná masa (ukázky bourání a porcování masa) – partnerem je MASO UZENINY PÍSEK, a.s.
16:30–17:30 Kapela Rozkrock
17:30–20:00 Moderovaný program Hitrádia Faktor, soutěže
20:00–22:00 Kapela Nezmaři
Mimořádná nabídka: pečený vůl

Neděle 14. 09. 2014

12:00–14:00 Kapela Lazareth

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…