Budějovický Budvar: Speciální pivo BUD je nejlepším silným ležákem na světě

03.10.2013 15:39

Speciální pivo BUD Premier Select získalo významné ocenění v 8. ročníku soutěže World Beer Awards, kterou organizuje britské vydavatelství Paragraph Publishing.

Budějovický Budvar: Speciální pivo BUD je nejlepším silným ležákem na světě
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Mezinárodní porota ve čtyřech kolech slepých ochutnávek hodnotila vzorky rozdělené do 8 hlavních kategorií a 68 stylů. Celkem bylo letos přihlášeno přes 600 vzorků piva ze 30 zemí. Pivo BUD bylo vyhlášeno nejlepším světovým pivem v pivním stylu „silný ležák“ („Strong Lager“) a získalo titul „World Best Strong Lager“.

„Pivu BUD se ve Spojeném království podařilo vylepšit úspěch z roku 2012, kdy v soutěži International Beer Challenge získalo stříbrnou medaili. Věříme, že ocenění pomůže při zvyšování prodeje tohoto mimořádného piva v řadě evropských zemí,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., sládek Budějovického Budvaru.

Speciální pivo BUD Premier Select má stupňovitost 16 a obsahuje 7,5% obj. alkoholu. Doba zrání trvá 200 dnů a je tak jednou z nejdelších u piv vyráběných v České republice. „Díky tomu má BUD mimořádné chuťové vlastnosti, v nichž je možné rozeznat medové tóny, vysokou plnost a sytou zlatavou barvu. Toto pivo doporučujeme především vyzrálejším a zkušenějším konzumentům, kteří by měli být starší než 21 let,“ dodává Adam Brož. V Budějovickém Budvaru letos již po druhé uvařili také speciální várku piva BUD z čerstvého chmele. Pivo uvařené 3. září 2013 budou zákazníci moci ochutnat ve druhé polovině března 2014 ve vybraných českých restauracích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…