Budějovický Budvar rozšiřuje výrobní kapacitu

02.10.2015 14:15

Budějovický Budvar loni zvýšil výstav piva o 2,5% na 1,457 mil. hektolitrů a přiblížil se tím horní hranici svých výrobních a logistických kapacit. Protože v budoucnu očekává další nárůst prodeje, musí pivovar posilovat svou výrobní základnu. Tento týden byla realizována jedna z klíčových investic v této oblasti - instalace 10 přetlačných tanků, které slouží jako zásobníky hotového piva těsně před jeho stáčením do lahví, plechovek nebo sudů. Nové přetlačné tanky pomohou zejména k navýšení výkonu stáčíren lahví - poptávka po pivu v lahvích se totiž během posledních pěti let zvýšila o 29% a současná kapacita stáčíren přestává postačovat.

Budějovický Budvar rozšiřuje výrobní kapacitu
Foto: Budějovický Budvar
Popisek: Stáčírna plechovek Budějovické Budvaru

Budějovický Budvar, n. p. včera a dnes s pomocí dvou jeřábů instaloval 10 nových přetlačných tanků, které vyrobila německá firma Ziemann. Tyto tanky slouží jako zásobníky hotového piva těsně před jeho stáčením do lahví, plechovek, nebo sudů. Tanky jsou vyrobené z nerezové oceli, mají průměr 3,6 m, výšku 14 m a hmotnost 8 tun. Do každého tanku se vejde 1000 hektolitrů piva. Investice zdvojnásobila kapacitu stávajícího oddělení přetlačných tanků pivovaru na 20 000 hektolitrů.

„V loňském roce jsme dosáhli nejvyššího výstavu piva v historii pivovaru a přibližujeme se hornímu limitu výrobních a logistických kapacit podniku. Protože chceme i nadále zvyšovat objemy prodeje, musíme posilovat i výrobní kapacitu. Přetlačné tanky jsou klíčovou investicí, která umožní uspokojovat rostoucí poptávku zejména po pivu v lahvích,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru. Loni se výstav pivovaru zvýšil meziročně o 2,5% na celkový objem 1,457 mil. hektolitrů. Velmi výrazně roste v posledních letech poptávka po lahvovém pivu z Budějovického Budvaru. Během pěti let se zvýšila o 29% a tento trend bude pokračovat i v budoucnu.

Celková hodnota investice přesahuje 70 mil. Kč. Dodavatelem stavby je Porr, a. s. a generálním dodavatelem technologické části ProjektSoft HK a.s. Hradec Králové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…