Budějovický Budvar ukončil rozsáhlou opravu budovy stáčírny lahví

11.08.2015 11:16

Budějovický Budvar právě ukončil komplexní rekonstrukci budovy stáčírny lahví na Pražské třídě v Českých Budějovicích.

Budějovický Budvar ukončil rozsáhlou opravu budovy stáčírny lahví
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Budova stáčírny z roku 1972 byla původně projektována na výkon 40 000 lahví za hodinu. Po rozsáhlých investicích do výrobního zařízení a technického zázemí stáčírny lahvového piva v uplynulých letech dosahuje současná kapacita stáčecích linek cca 80 000 lahví za hodinu. Samotná budova stáčírny však z mnoha důvodů přestala vyhovovat dnešním potřebám pivovaru.

„Budova stáčírny si po více než 40 letech generální opravu zasloužila. Kromě výměny rozvodů všech médií a vybudování nového zázemí pro zaměstnance jsme opravili i fasádu. Navíc jsme se snažili, aby celkový výsledek stavebních úprav byl nejen vizitkou pivovaru, ale i ozdobou města České Budějovice na jedné z hlavních příjezdových tras do centra. Podle mého názoru patří nyní budova stáčírny lahví mezi nejhezčí průmyslové stavby v našem městě,“ říká Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA, sládek Budějovického Budvaru, do jehož kompetence tento projekt patří.

Stavební práce byly zahájeny letos v lednu a probíhaly za plného provozu bez omezení výkonu stáčecích linek. Kromě jiného byly kompletně vyměněny rozvodné sítě vody, elektřiny, kanalizace a vytápění. Podstatně se zlepšily protihlukové a tepelně-izolační vlastnosti pláště budovy a fasády. Pro zaměstnance bylo rozšířeno a modernizováno sociální zázemí (šatny, umývárny, kuchyňky). Využívat jej budou nejen pracovníci obsluhy a údržby stáčírny lahví, ale i personál linky pro stáčení plechovek a v budoucnu také pracovníci logistiky, kteří budou obsluhovat periferie všech stáčecích linek. Investiční výdaje a náklady na opravy zahájené již v roce 2014 přesáhly celkovou částku 70 mil. Kč.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…