Budějovický Budvar uvádí na trh ležák Pardál Echt v plechovkách

17.06.2014 8:05

V únoru 2013 uvedl pivovar Budějovický Budvar do provozu vlastní stáčírnu plechovek. Tato investice mimo jiné umožňuje pružnější reakce na požadavky trhu. V uplynulém roce byl sortiment piva prodávaného v plechovkách rozšířen o tři druhy. I díky tomu Budějovický Budvar loni prodal v plechovkách zhruba dvojnásobný objem piva, než v roce 2012. Pro letošní letní sezónu nasazuje pivovar na trh další novinku v plechu – světlý ležák Pardál Echt.

Budějovický Budvar uvádí na trh ležák Pardál Echt v plechovkách
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

V únoru 2013 uvedl Budějovický Budvar do provozu vlastní stáčírnu plechovek. Investice v hodnotě 110 mil. Kč a hodinovým výkonem 16 800 plechovek zásadním způsobem zvýšila rychlost reakcí pivovaru na požadavky trhu a umožnila uspokojit výrazný nárůst poptávky po pivu v plechu v posledních letech. V nejbližších dnech se ve vybraných obchodních řetězcích a v prodejnách nezávislého maloobchodu objeví světlý ležák Pardál Echt v plechovkách o objemu 0,5 litru.

„Pro letošní  období výletů a dovolených nasazujeme na český trh sezónní novinku, která zákazníky určitě zaujme. Chceme také naplno využít potenciál rostoucí poptávky v segmentu jedenáctistupňových ležáků,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvar. Doporučená pultová cena novinky je 13,90 Kč.

Díky vlastní stáčírně plechovek začal pivovar v uplynulém roce stáčet do plechovek tři nové druhy piva: tmavý ležák Budweiser Budvar, výčepní pivo Pardál a míchaný nápoj z piva PardálOVO bezové. Linka umožňuje stáčení do plechovek o objemu 0,33 litru, 0,44 litru a 0,5 litru a navíc dokáže balit plechovky do mnoha praktických a uživatelsky komfortních skupinových balení ve fólii (pro 4, 6, 8 nebo 12 plechovek), nebo do balení s odnosnou páskou.

Budějovický Budvar loni zvýšil prodej piva v plechovkách meziročně téměř na dvojnásobek (o 94%) na celkových 144 218 hektolitrů. Z toho asi ¼ se prodala v České republice s meziročním nárůstem o 99%. Pro srovnání: v roce 2005 prodal Budějovický Budvar v plechovkách pouhých 9 000 hektolitrů piva. Velmi dynamický nárůst prodeje plechovek pokračuje i v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…