Budějovický Budvar vyvezl loni nejvíce piva ve své historii

18.02.2015 16:20

V roce 2014 vyvezl Budějovický Budvar, n. p. nejvíce piva ve své historii. Objem exportu dosáhl 813 000 hektolitrů piva, což je o 6% více než v roce 2013.

Budějovický Budvar vyvezl loni nejvíce piva ve své historii
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

„Loni jsme pokračovali v růstovém trendu, který trvá nepřetržitě již od roku 2010. Během pěti let jsme objem vyváženého piva zvýšili o 34%,“ říká Ing. Mgr. Renata Pánková, vedoucí oddělení exportních prodejů z Budějovického Budvaru. „V uplynulém roce jsme prodali historicky největší objemy piva v Německu a na Slovensku, které jsou našimi nejdůležitějšími odbytišti a prodej tam realizují naše dceřiné společnosti,“ doplňuje Renata Pánková. Prodej v Německu se zvýšil meziročně o 10% a na Slovensku o 8%.

K významnému nárůstu došlo loni i na nejnáročnějších trzích v Itálii, Francii, Rakousku, Švýcarsku či USA. Na některých menších trzích se prodej zvýšil dokonce v násobcích – ve Vietnamu čtyřnásobně, v Chorvatsku trojnásobně, v Izraeli, Švédsku a Srbsku téměř dvojnásobně.

V Rusku loni prodal Budějovický Budvar nejvíce piva od roku 2009. „Přestože v Rusku jsme celkový objem navýšili o 4%, v závěru roku se export do této země prakticky zastavil kvůli devalvaci rublu. V letošním roce proto očekáváme v Rusku výrazné snížení prodeje,“ uzavírá Renata Pánková. V loňském roce se nedařil export na Ukrajinu, kde došlo k propadu prodeje o 60%. Stejně jako ostatní prémiová importovaná piva se i Budweiser Budvar prodává především v regionech s nejvyšší kupní sílou, tedy například i na Krymu, kde ale především díky politické situaci byla veškerá distribuce v roce 2014 ztracena.

Budějovický Budvar loni nově vstoupil na trhy v šesti zemích a po čtyřech letech obnovil export do Ázerbájdžánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…