Budějovický rozhlas na Kleti ukryl kešku ke svému 70. výročí

18.05.2015 20:28

Český rozhlas České Budějovice si letos připomíná 70 let od zahájení prvního českého vysílání na jihu Čech. Právě toto výročí je námětem pro ukrytou schránku - kešku v oblíbené turistické hře geocaching. Nová keška na vás čeká poblíž vysílače Kleť, ze kterého se v současnosti šíří vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

Budějovický rozhlas na Kleti ukryl kešku ke svému 70. výročí
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ve hře geocaching se podle souřadnic hledají tajné schránky s poselstvím, které se česky nazývají kešky. K jejich nalezení potřebujete zařízení s GPS, dobrou mapu, smysl pro orientaci a samozřejmě touhu po dobrodružství. 

Keška Českého rozhlasu České Budějovice má číslo GC5TFFW a je umístěna poblíž takzvaných mrazových srubů nedaleko vrcholu Kletě v Blanenském lese. Autory jsou rozhlasáci z budějovické stanice, kteří pro vás připravují vysílání o celém jihočeském regionu na frekvenci 106,4 FM. První úspěšné lovce schránka odmění dárkovými předměty. 

„Český rozhlas České Budějovice se věnuje řadě témat. I těm, které se týkají volného času či pohybu v přírodě. Součástí našeho programu jsou tradičně známé i méně známé informace a zajímavosti našeho kraje. Právě oblíbená hra geocaching většinu těchto věcí spojuje,“ říká ředitel regionální stanice a ve volném čase vášnivý „keškař" Zdeněk Duspiva

Cesta k rozhlasové kešce je poměrně jednoduchá. Ke hledání úkrytu a jejímu úspěšnému odlovení není potřeba luštit žádné složité indicie. Více se dozvíte v listingu na adrese http://www.geocaching.com/geocache/GC5TFFW_70-let-na-jihoceske-vlne

O tématu geocachingu, zážitcích s ním spojených a zajímavých keškách v jižních Čechách budeme na vlnách Českého rozhlasu České Budějovice hovořit v pátek 22. května po 14. hodině s Petrem Němcem, členem jihočeské skupiny keškařů Rychlá rota. 

Jihočeská keška patří do skupiny rozhlasových kešek pod jednotným názvem Hledej kešku s Českým rozhlasem. Všechny krabičky navádějí lovce na místa, která jsou spjata s historií československého vysílání. Keš Radiojournal se nachází u historické budovy Českého rozhlasu (dříve Československého) na Vinohradské ulici 12 v Praze 2, keš s názvem Karlínský Národní dům vás dovede do sídla regionálního vysílání Českého rozhlasu pro Prahu a Středočeský kraj a třetí keška je ukryta ve Kbelích u památníku prvního rozhlasového vysílání. 

Hledání kešek je krásná zábava pro celou rodinu. Vypravte se s námi po stopách rozhlasového vysílání v České republice. Začít však můžete již dnes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…