Budování vrchlabské průmyslové zóny jde do finále. Na jaře se zahájí rekonstrukce Dělnické ulice

02.02.2017 18:36

Letos na jaře bude zahájena poslední stavební silniční akce v rámci projektu Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí - jih, regionální infrastruktura, II. etapa. Budou se rekonstruovat úseky komunikace na trase ul. Dělnická ve Vrchlabí od odbočky k železniční stanici po křižovatku v Kunčicích se silnicí III/2953. Náklady na tuto akci činí po vysoutěžení 59 milionů korun včetně DPH. Část by měla být dokončena na podzim 2017, zcela pak v létě roku 2018.

Budování vrchlabské průmyslové zóny jde do finále. Na jaře se zahájí rekonstrukce Dělnické ulice
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Projekt rekonstrukce vrchlabské ulice Dělnické až do Kunčic je poslední silniční stavební akcí v rámci rozšiřování průmyslové zóny Vrchlabí, jih. Oprava bude rozdělena do dvou částí, celkově bude rekonstruován úsek dlouhý 2,7 kilometru. Předpokládané náklady na celou akci byly 95 milionů korun včetně DPH, díky veřejné soutěži se nám podařilo cenu snížit na 59 milionů korun včetně DPH, “ řekl krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce na rekonstrukci komunikace III/32551, která začíná na křižovatce silnic III/32551 a III/2953 mezi obcemi Dolní Branná a Kunčice. Pokračuje přes železniční přejezd do Vrchlabí, část Podhůří k areálu firmy Škoda auto a.s. ve Vrchlabí, kde je přerušena již vybudovaným obchvatem areálu Škoda auto a.s. a navazuje u vjezdu do objektu AGRO-HYTOS s.r.o. až k okružní křižovatce s I/14 ve Vrchlabí. „Stavbu bychom měli zahájit se začátkem sezóny, předpokládáme, letos v dubnu, jakmile to bude možné. První úsek, který končí vybudovaným obchvatem, by měl být dokončen na podzim roku 2017, druhý úsek k okružní křižovatce až do Vrchlabí by měl být dokončen v létě roku 2018,“ doplnil radní Řehoř.

S ohledem na zvýšení bezpečnosti silničního provozu je součástí stavby i realizace chodníků na celém úseku stavby, autobusových zálivů a oprava odvodnění. Díky rekonstrukci dojde ke zkvalitnění části tranzitní trasy Vrchlabí – Kvasiny. Rekonstrukce úseků budou probíhat za úplné uzavírky dotčené komunikace.

Celkové náklady na stavební práce činí po vysoutěžení 59 milionů korun včetně DPH, z toho 75 % pokryje státní dotace z Ministerstva průmyslu a obchodu, zbytek zafinancuje kraj z vlastních zdrojů. Protože se jedná o významnou veřejnou zakázku nad 50 milionů korun, schvalovala ji procesně nejen rada kraje, ale i krajské zastupitelstvo.

Přehled částek a projektů v jednotlivých etapách Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí - jih, regionální infrastruktur a jejich stav (uvedené ceny jsou včetně DPH):

Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura

První etapa celkem 326 mil. Kč

Královéhradecký kraj             17 mil. Kč

Liberecký kraj                         43 mil. Kč

Státní dotace                          266 mil. Kč

 

III/2953 Dolní Branná – Kunčice                   22 mil. Kč – dokončeno 2014

II/293 Studenec – Horka                                52 mil. Kč – dokončeno 2014

II/293 a II/295 Studenec, pošta - Dolní Branná         162 mil. Kč – dokončeno 2016

I/14 Vrchlabí, Nerudova – Nádražní                           91 mil. Kč – bude dokončeno 2017

 

Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí – jih, regionální infrastruktura, II. etapa

Druhá etapa celkem 136 mil. Kč

Královéhradecký kraj          34 mil. Kč

Státní dotace                     102 mil. Kč

II/325 Hostinné – průtah                                             14 mil. Kč – dokončeno 2015

II/325 Hostinné – KRPA                                 11 mil. Kč – dokončeno 2015

II/295 Dolní Branná – MOK I/14                   50 mil. Kč – dokončeno 2016, objízdné trasy 2017

ul. Dělnická III/32551                                                    61 mil. Kč – realizace 2017 – 2018 (stavební práce + PD + TDS + BOZP)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…