Burza škol ve Strakonicích sklidila úspěch

22.11.2016 9:07

Celkem 429 žáků z 16 základních škol ze Strakonicka navštívilo každoroční prezentaci středních škol. Zájem byl ale i mezi rodiči, kteří využili pro návštěvu akce odpolední časy. Na akci se představilo 39 škol z Jihočeského a Západočeského kraje.

Burza škol ve Strakonicích sklidila úspěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Budoucí středoškoláky zajímaly možnosti studia a nabídka oborů a ti z 9. tříd přišli už s konkrétními dotazy. Otázky mířily hlavně na nový systém přijímacích zkoušek a počty přijímaných žáků. Rodiče žáků se pak doptávali na uplatnění konkrétních oborů.

„Pro žáky devátých ročníků bylo jistě příjemné i zjištění, že u stolečků nenajdou pouze učitele a ředitele středních škol, ale i jejich studenty, kteří ještě nedávno řešili podobné otázky a měli stejné obavy. Dokázali tak s pochopením odpovídat na nejrůznější dotazy a zhodnotit například i studentský život na škole či obtížnost přijímacích zkoušek,“ říká ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR ve Strakonicích Marie Kalbáčová.

Na Burze škol nechyběl ani stánek Úřadu práce ČR, kde si nerozhodní žáci mohli udělat tzv. test zájmů. Jeho výsledky jsou, na základě zadaných odpovědí, vodítkem k volbě nejvhodnějšího zaměstnání.

Zájemců byl k dispozici i tištěný průvodce školami, jež přehledně shrnuje všechny důležité dotazy, které by měl žák položit zástupcům střední školy. Jeho součástí je také bodové ohodnocení školy, na jehož základě si může budoucí student sestavit vlastní žebříček škol a rozhodnout se, kterou nakonec zvolí.

Oproti minulému roku byla změna v průběhu akce - žáci základních škol byli „objednáni“ na jednotlivé časy, aby měli dostatek prostoru zeptat se, na co potřebují. Nemuseli tak čas strávit ve frontě u jednotlivých stánků, ale využít ho pro dotazování se na konkrétní informace o škole i oborech.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…