BusLine: Jičínští spustili provoz nového minibusu MHD

26.04.2014 16:38

BusLine dnes představil a pokřtil v rámci akce „Cestujeme s MHD Jičín z minulosti do budoucnosti“ nový moderní minibus Iveco-STRATOS v provedení LE37 – low entry s emisní normou Euro 5, který bude občanům Jičína zajišťovat pohodlnou a hlavně bezpečnou přepravu v rámci MHD. Akce se zúčastnily přibližně dvě stovky návštěvníků, kteří měli možnost se zdarma provést novým minibusem i historickým autobusem Škoda RTO.

BusLine: Jičínští spustili provoz nového minibusu MHD
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

„V loňském roce jsme v rámci MHD Jičín přepravili téměř 45 tisíc cestujících, a to na více než 32 tisíc km. Vzhledem k tomu, že naše společnost uspěla ve výběrovém řízení mezi řadou dalších dopravců, nasazujeme zde do provozu zcela nový minibus Iveco-STRATOS LE37, který díky svým novým technologickým úpravám zajistí bezpečnou a pohodlnou dopravu našim cestujícím. Veřejnosti jsme dnes představili nejen tento moderní minibus, ale návštěvníci akce měli rovněž možnost posoudit technické vybavení i úroveň jízdy s autobusem Škoda RTO MTZ ze 70. let 20. století a díky tomu mohli porovnat úroveň cestování našich rodičů a prarodičů,“ uvedl akci generální ředitel společnosti BusLine a.s. Tomáš Roubiček. Akci moderovala známá herečka Veronika Nová, kterou mohou v současnosti televizní diváci vidět v seriálu „První republika“. „Je pro mě milým překvapením, že už jsem měla možnost se jedním z Vašich historických autobusů svézt v seriálu „Vyprávěj“, a to při natáčení scény - odjezd do Itálie. Takže pro mě dnešní okružní jízda autobusovým veteránem nebyla tou první, nicméně jsem si ji opět velmi užila. Je zajímavé a současně legrační to srovnat s dnešními moderními autobusy, které jsou zcela tiché, pohodlné a ekologické. Byla jsem rovněž potěšena, že na dnešní akci dorazila spousta lidí, kteří se zajímali o nový minibus, jenž jim bude zde v Jičíně zajišťovat městkou hromadnou dopravu,“ sdělila k akci Veronika Nová.

Společnost BusLine zvítězila ve výběrovém řízení na zajištění MHD v Jičíně na šestileté období a na základě toho nasazuje do provozu nový nízkokapacitní minibus Iveco-STRATOS v provedení LE37 – low entry s emisní normou Euro 5. Jde o malý autobus s kapacitou 38 cestujících, s nízkopodlažní částí podlahy za zadní nápravou pro snadný nástup a výstup osob s omezenou pohyblivostí a rovněž pro přepravu dětského kočárku. Minibus je také vybaven výklopnou plošinou umožňující snadnou přepravu handicapovaných cestujících. Nová generace IVECO Daily s novými motory plnící exhalační normu EEV-EUR5 zavádí do této třídy malých autobusů zcela novou kvalitu - novou technologii přístrojové desky s CAN BUS elektroinstalací, větší palivové nádrže, nové výkonné dieselové motory 140 a 170 HP se systémem EGR, CRT výfukový filtr pevných částic, nový mechanismus řazení a další zlepšení.

„Dnešní prezentace byla špičkově pojatá, protože kombinace s historickým autobusem Škoda RTO té akci dala, jak bych řekl, „patinu“. BusLine provozuje MHD v Jičíně od roku 2001 a vždy nabídl nejvýhodnější podmínky, které jsou dodržovány. Pevně věřím, že se obyvatelům našeho města bude novým moderním minibusem pohodlně cestovat,“ popřál místostarosta města Jičín Vlastislav Matucha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…