BusLine: Provoz cyklobusů v plném proudu

30.06.2017 12:56

Cyklistická sezóna je již v plném proudu a společnost BusLine ji opět v letošním roce podporuje cyklobusy, na které si už všichni sportumilovní příznivci zvykli. Šlápnout do pedálů tedy nemusí už ze svých domovů, ale naopak se do srdce Krkonoš, Jizerských hor i Českého ráje dostanou díky pohodlným turistickým linkám, které již několik let BusLine provozuje.

BusLine: Provoz cyklobusů v plném proudu
Foto: BusLine
Popisek: cyklobus

Krkonošské cyklobusy snad konečně po běžné trase bez uzavírek

Již od začátku června můžete využívat tradiční páteřní „Krkonošský cyklobus“ v trase Harrachov – Rokytnice n. J. – Jilemnice – Benecko – Vrchlabí – Janské Lázně – Pec p. S. – Pomezní Boudy s odjezdem v 7:00 z Harrachova a zpět v 16:50 z Pomezních Bud. Po letech složitých uzavírek letos snad konečně celou sezónu odjezdíme bez silničních komplikací po běžné trase.

Spoje na páteřní (červené) krkonošské cyklolince jsou v provozu o víkendech a svátcích až do 30. září 2017, a o prázdninách i v pracovních dnech. Během září pak červená linka pojede i každý čtvrtek až do 27. 9. 2017. Dopravu po stejné trase v opačném směru (ráno z Pomezních Bud a odpoledne z Harrachova) zajišťuje dřívější OSNADO, nově začleněné pod ARRIVU VÝCHODNÍ ČECHY.

Denně až do 30. září je v provozu i  cyklobus na žluté lince z Jilemnice na Mísečky.

Každý den až do 29. října 2017 je k dispozici také pravidelný turistický autobus z Horních Míseček na Zlaté návrší, ke kterému každý den o prázdninách a o víkendech během září přijede i pár spojů z Rokytnice a nově také o víkendech hlavních prázdnin dva páry spojů ze Zlatého návrší až od/do Harrachova, žel. stanice.

Každá linka cyklobusů Českého ráje bude mít letos svou uzavírku

V Českém ráji zůstávají zachovány základní linky turistických autobusů:

  • Turnov – Jičín přes Vyskeř (červená)
  • Turnov – Jičín přes Kacanovy (žlutá)
  • Semily – Rovensko – Jičín (modrá)
  • Semily – Vyskeř – Turnov – Malá Skála – Kozákov – Semily (zelená)

Červená linka 391 bude od 1. 7. zajištěna přes Borek a Ktovou, a to z důvodu probíhajících oprav úseku Troskovice-Újezd p. Tr.

Žlutá linka 392 je zajišťována po běžné trase.

Modrá i zelená linka pojedou celou sezónu ze Semil přímo na Kozákov bez obsluhy Chuchelny kvůli uzavírce u Klinkovic. Modrá linka, která míří přes Rovensko na Jičín, pak ještě kvůli opravě mostu na Podtýně před Rovenskem vjede do Rovenska od Radvánovic a Blatců.

Provoz českorájských turistických autobusů bude obstarán červenou linkou Turnov-Vyskeř-Jičín v plné šíři od 1. července.

I přes množství nepříjemných uzavírek nedochází ke změnám v tradičních časech jízd cyklobusů a nemění se ani tradiční přestupní možnosti mezi cyklobusy na Vyskeři a mezi cyklobusy a vlaky v Turnově i v Jičíně.

Cyklobusem na Jizerku i do Bedřichova

Až do 1. října 2017 využijte víkendového cyklobusu na trase Liberec – Bedřichov – Jablonec n. N. – Turnov (cyklobus na Bedřichov). V době letních prázdnin od 1. července do 3. září bude každý všední den provozován cyklobus s odjezdem v 8:30 hod. z Jablonce nad Nisou směr Bedřichov, Liberec a zpět v 9:35 hod.

Provoz cyklobusu na trase Jablonec n. N. – Bedřichov – Tanvald – Kořenov, Jizerka (cyklobus na Jizerku) mohou všichni milovníci cyklistiky využít až do 1. října 2017. Letos opět přidáváme nový pár víkendových spojů (111 a 112), který cyklistům nabízí možnost přímého a rychlého spojení mezi Jabloncem nad Nisou a Jizerkou. Tento pár spojů se v loňské sezóně osvědčil, a proto i letos bude cyklobus v období od 1. července do 3. září vyjíždět již v 7:30 hod. z Jablonce nad Nisou přes Lučany nad Nisou a Smržovku na Jizerku a zpět pojede v 8:30 hod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…