BusLine podpořil 18. ročník festivalu PATŘÍME K SOBĚ

15.04.2015 19:40

BusLine a.s. podpořil 18. ročník festivalu „Patříme k sobě“ finanční částkou ve výši 18.000 korun.

BusLine podpořil 18. ročník festivalu PATŘÍME K SOBĚ
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

Podkrkonošská společnost přátel dětí zdravotně postižených organizuje festival již od roku 1997 a v letošním roce vystoupí téměř tři stovky účastníků v Semilech, Jablonci nad Jizerou, Lomnici nad Popelkou, Vysokém nad Jizerou a Rovensku pod Troskami.  

„BusLine se dlouhodobě věnuje charitativní činnosti, sponzorujeme řadu projektů a snažíme se pomáhat tam, kde je to jen potřeba. Neváhali jsme ani v tomto případě, protože pomoc dětem a mladým lidem považujeme za prioritní. Jako jediná dopravní společnost v ČR provozujeme speciální autobusy pro bezpečnou přepravu dětí, máme vlastní kulturní projekt pro děti v podobě Autobusové pohádky a v současnosti nám také běží projekt neplacených stáží pro absolventy vysokých škol. Díky tomu mohou získat v dnešní době tak nezbytné pracovní zkušenosti a lépe se uplatnit na trhu práce. Vždyť mladá generace je naší budoucností,“ uvedl Jakub Vyskočil, statutární ředitel BusLine a.s.

Hlavním posláním festivalu je ukázat divákům, že zdravotně postižení nejsou jen těmi, kteří potřebují pomoc, ale že dokáží také rozdávat radost a že mají nadání mnohem větší, nežli zdraví lidé. „Ve veřejnosti stále přetrvává zkreslený pohled na svět zdravotně postižených. Většinou je považujeme jen za ty, se kterými musíme mít soucit. My to ale chceme změnit a máme obrovskou radost z toho, že se nám to už léta daří. Moc si vážíme takových firem jako je BusLine, které nám finančně pomáhají, abychom mohli alespoň jednou ročně zorganizovat tento festival. Jim patří velký dík,“ vysvětlila Jaroslava Boudná, předsedkyně sdružení.

Jeden z hlavních koncertů pro veřejnost se uskutečnil včera večer v Kulturním centru Golf Semily. Za společnost BusLine předal finanční dar v podobě šeku známý český herec Ivan Vyskočil, který spolupracuje se společností BusLine na obdobných akcích. „Mám velkou radost, že dnes mohu za největšího dopravce v Libereckém kraji předat šek s finančním darem na tak úctyhodnou a prospěšnou činnost, jakou Podkrkonošská společnost přátel dětí zdravotně postižených už téměř dvacet let vykonává. Všichni vystupující si na dnešní večer připravili moc pěkná pěvecká i divadelní vystoupení a bouřlivý potlesk stovek hostů v sále je toho důkazem.

Přeji organizátorům ještě mnoho takových krásných večerů jako je ten dnešní a moc rád Vás někdy příště třeba i svezu autobusem,“ dodal Ivan Vyskočil, který je držitelem průkazu profesní způsobilosti opravňujícího nejen k řízení autobusu, ale také k přepravě cestujících.

BusLine a.s. patří mezi nejvýznamnější autobusové dopravce v České republice, provozuje pravidelnou, městskou i zájezdovou dopravu. Disponuje flotilou 500 autobusů s průměrným stářím 6,5 let, zaměstnává téměř devět set pracovníků. Působí převážně v Libereckém, Královéhradeckém, Ústeckém, Středočeském a rovněž v Jihomoravském kraji. Roční výnosy jsou cca 1 mld. korun. Jako jediný autobusový dopravce v ČR provozuje bezpečné autobusy pro přepravu dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…