BusLine pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“

08.02.2014 8:20

BusLine a.s. i v letošním roce pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“. Na konci ledna pohádka dorazila do MŠ Malínek a dnes do MŠ Srdíčko v Liberci. Je dílem tří autorů a herců Ivana Vyskočila, Martina Sochora a Hany Baroňové, kteří se divadelní tematice pro děti intenzivně věnují. Výhodou je, že se děti v průběhu představení aktivně zapojují do děje, zpívají, hádají zvířátka nebo hrají volejbal.

BusLine pokračuje v projektu divadelního představení pro děti „Autobusová pohádka“
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

„Pohádku jsme představili již v několika mateřských školkách a s potěšením mohu říci, že se vždy setkala s krásnou odezvou, a to nejen u dětí samotných, ale také u pedagožek. Z toho máme samozřejmě radost, protože jsme si na jejím zpracování dávali maximálně záležet. Malí diváci Vám totiž vždycky dají najevo, jestli se jim program líbí, nebo ne, to je výhoda jejich bezprostřednosti. Buď je to baví, nebo se baví mezi sebou,“ sdělil s úsměvem herec Ivan Vyskočil.

Celé divadelní představení trvá 50 minut, aby byla udržena pozornost dětí. Obrovskou výhodou je jeho didaktická a především interaktivní forma, kdy se malí diváci nejen do děje zapojují, ale také se učí novým věcem. Svoji roli hraje i „domácí“ prostředí mateřské školky, protože díky tomu mohou být mnohem více bezprostřední. Výrazný dojem dokreslují i pěkné dekorace od výtvarnice Martiny Babincové, kdy autobus koulí očima a díky kolečkům se celý otáčí. „Děti se velmi bavily a my s kolegyněmi rovněž. Moc se nám všem pohádka líbila. Hned na nich poznáme, jestli jsou nadšené, nebo ne. Velmi aktivně se zapojovaly, zpívaly, tleskaly a z toho máme samozřejmě radost. Divadelní představení absolvujeme tak jednou měsíčně a toto patří k těm nejhezčím,“ sdělila jedna z pedagožek MŠ Malínek. Děti se aktivně zapojovaly do děje, nejvíce je zaujala pomyslná návštěva ZOO a cirkusu, dále volejbal s nafukovacími balónky, ale i plyšový pejsek, který během představení mezi nimi koloval. „Měli jsme ve školce už hodně pohádek, ale ta dnešní patřila k těm nejlepším. Byla nejen krásná, ale také poučná, děti se dozvěděly nové věci o městech, které autobus pomyslně procestoval, dále o zvířátkách a spolu s herci si i zazpívaly. Navíc použitý humor je jim velmi blízký, jejich spontánní pozitivní reakce toho byla důkazem. Zdaleka ne všechna divadelní představení dosahují požadované kvality, ale Autobusová pohádka byla skvělá a interaktivní, také my s kolegyněmi jsme se velmi bavily. Všem mateřským školkám ho mohu vřele doporučit,“ zhodnotila pohádku Jitka Kadlečková, ředitelka MŠ Srdíčko.

Projektům zaměřeným na děti se BusLine věnuje již několik let a chce v nich pokračovat i nadále. „Velikou výhodou je, že divadlo přivezeme přímo k dětem do mateřských školek, nemusejí tedy nikam cestovat a v prostředí své školky se cítí lépe a hlavně přirozeně. V letošním roce bude pohádka putovat nejen po Libereckém kraji, ale také do dalších regionů. Samozřejmě ji chceme představit i dětem zaměstnanců naší společnosti,“ doplnil Tomáš Roubiček, generální ředitel BusLine.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…