BusLine vypraví autobusy v retro stylu

25.06.2013 15:09

Retro nálada dýchne na cestující každou prázdninovou sobotu od 6. 7. do 31. 8. 2013 na lince Turnov-Libuň-Jičín. V Libuni se navíc retro autobusy dvakrát denně potkají s historickým vlakem.

BusLine vypraví autobusy v retro stylu
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

Pod Hrubou Skálou a Troskami srdcem Českého ráje

Výjimečná možnost zavzpomínat si na výlety svého mládí se cestujícím nabídne v průběhu prázdnin každou sobotu počínaje 6. červencem. Retro spoje vyjedou vždy v 10:40 z terminálu u žst. Turnov přes Sedmihorky, Hrubou Skálu a Troskovice, aby před polednem přijely do Libuně k železniční stanici.

Pod patami Prachovských skal a kolem Jinolických rybníků až k Rumcajsovi

Po poledni historické autobusy typu Š 706 RTO nebo ŠL 11 po odjezdu vlaku vyrazí dál východní částí Českého ráje až do Jičína k žst., odkud vyjedou zpět v 15:00.

Ve stylu „retro“ budou nejen autobusy, ale i řidiči oblečeni do dobových uniforem

„Období 60. a 70. let připomenou nasazené „erťáky" i „ešelky“ a dobové stejnokroje řidičů, které budou jistě cestující lákat k „retro fotografování“. Pamětníkům ale možná bude chybět nerudnost řidičů, která byla jistým koloritem té doby,“ podotkl s nadsázkou k retro atmosféře Tomáš Roubiček, generální ředitel BusLine a.s.

„O vstřícnost řidičů nemáme pochybnosti, ale dochvilnost bohužel u retro spojů nemůžeme stoprocentně garantovat, protože prioritou je zachování přestupu mezi historickým vlakem a autobusem, a to i za cenu drobného zpoždění. Vždyť nasazovaná drážní vozidla i autobusy řadíme mezi veterány, kterým je nutno nějakou tu odchylku odpustit,“ doplnil Jaroslav Semler, dopravní ředitel BusLine a.s.

Bližší informace k retro spojům i dalším turistickým a cyklobusovým linkám naleznete na www.busline.cz nebo www.iidol.cz.

O společnosti: BusLine a.s. patří mezi nejvýznamnější autobusové dopravce v České republice, provozuje pravidelnou, městskou i zájezdovou dopravu. Disponuje flotilou více než 450 autobusů s průměrným stářím 7 let, zaměstnává na osm set pracovníků. Působí převážně v Libereckém, Královéhradeckém, Ústeckém, Středočeském a rovněž v Jihomoravském kraji. Roční výnosy jsou cca 1 mld. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…