Bývalá zlínská knihovna začne sloužit jako místo přátelské rodině a seniorům

30.09.2014 12:46

V pondělí 6. října proběhne slavnostní otevření zrekonstruované budovy bývalé knihovny na Třídě T. Bati. Objekt s novým názvem „Zlínský klub 204“ má naplno sloužit veřejnosti.

Bývalá zlínská knihovna začne sloužit jako místo přátelské rodině a seniorům
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

 Každý všední den bude v provozu kontaktní a poradenské středisko Family Point. Jde o místo přátelské rodině vybavené dětským koutkem, přebalovacím pultem, mikrovlnkou, sedačkou na kojení a veřejným internetem. Místnost bude zároveň sloužit jako informační centrum, kde se budou scházet nabídky prorodinných organizací působících v našem regionu. Přítomná kontaktní pracovnice zájemcům zprostředkuje rodinné, sociální a psychologické poradenství.

„Jsme velmi rádi, že se nám ve spolupráci s Magistrátem města Zlína podařilo vytvořit v centru příjemné místo, kde budou rodiče vždy vítáni,“ uvádí koordinátorka Michaela Straková z Centra pro rodinu Zlín s tím, že takový prostor v našem městě již dlouho chyběl. Veškeré služby jsou zdarma. Pro starší občany bude sloužit tzv. Senior Point. Mohou se zde vzájemně setkávat, odpočívat v centru města, získat informace z důležitých oblastí života a vzdělávat se. Family point i Senior Point bude provozovat Centrum pro rodinu Zlín o.s. za podpory Statutárního města Zlína.

Dveře prvního zlínského Family Pointu a Senior Pointu se otevřou veřejnosti v pondělí 6. října ve 14 hodin. Po celý týden zde budou probíhat zajímavé programy. „V úterý dopoledne zveme zvláště rodiče na přednášku se specializovanou dětskou sestrou o předčasně narozených dětech. Středeční dopoledne s programem Klubu aktivních seniorů KLAS bude patřit starším občanům. Odpoledne od 16 hodin proběhne v prostorech přednáška s gastroenterologem MUDr. Pavlem Janekou na téma Život s celiakií a prevence rakoviny tlustého střeva,“ zve Michaela Straková. Ve čtvrtek dopoledne si rodiče s dětmi něco pěkného vyrobí a odpoledne představí svůj aktivizační program denní centrum pro seniory Domovinka. V pátek se můžete podívat na Strollering – cvičení maminek s kočárky, odpoledne proběhnou aktivity pro děti s Lesní školkou. „Program je pestrý, zveme do nových prostor všechny zlínské občany. Věříme, že se Family Point i Senior Point pro ně stane příjemným místem, kam se budou vždy rádi vracet,“ dodává Michaela Straková. Více informací o projektu i o programu otevíracího týdne se dozvíte na internetových stránkách www.zlin.familypoint.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…