CARUN: Konopné masti i víno nabízí konopná lékárna v Chrudimi

17.03.2014 12:40

Masti na kožní problémy či bolesti zad, kosmetické prostředky, konopná semínka a další jídlo z konopí má ve svém sortimentu ode dneška (17. března) nově otevřená konopná lékárna Konopnyshop.cz v Chrudimi.

CARUN: Konopné masti i víno nabízí konopná lékárna v Chrudimi
Foto: Archiv
Popisek: Konopí - ilustrační foto

V Pardubickém kraji se jedná o první lékárnu specializující se na prostředky z léčivého konopí. Součástí služeb je i odborné poradenství. „Apatyka je situována v hypermarketu Tesco, na místě, kde nás všichni obyvatelé okresního města najdou. Přesněji na ulici Dr. Milady Horákové,“ potvrzuje otevření Jiří Stabla z Carun Pharmacy. Přípravky na tělesné bolesti a další zdravotní neduhy společně s potravinovými doplňky z konopí si mohou všichni zájemci z města i okolí denně od 9.00 do 20.00 hodin.

Největší zájem je mezi lidmi o konopnou mast, jediný registrovaný zdravotnický produkt v České republice či konopné semínko. Nově je v nabídce i konopná ústní voda. Nechybí ani konopné těstoviny. „Konopný olej se pak hodí zejména do koupele na hydrataci celého těla. Pomáhá však i na poškozené vlasy či nehty,“ říká Jiří Stabla z Carun Pharmacy s tím, že konopné prostředky jsou vhodné dokonce i pro malé děti. „Neublíží jim a není ani důvod se strachovat. Obsahují povolených 0,3 procenta THC. Hlavní léčivou složkou z konopí je totiž jiná látky z cannabinoidů, takzvaný cannabidiol,“ vysvětluje Stabla.

Na ekzémy i bolesti pomáhá konopí

Produkty s výtažkem z konopí vyhledávají zejména lidé trpící kožními problémy, potížemi se zažíváním a neustávajícími bolestmi. Lidé v  konopné lékárně naleznou rozsáhlé spektrum konopných produktů určených k prevenci chorob i takových, jež jsou odborníky doporučované na zmírnění příznaků chorob. Tým pracovníků provozovny má za úkol výrobky nejen nabízet k prodeji, ale také šířit osvětu o konopí a jeho léčebných účincích. To je hlavní poslání. „Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života lidí. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotních problémů. Konopí se doporučuje při léčbě bolesti, vynikající je na lupénku, ekzémy, bércové vředy," uvádí hlavní důvody otevření Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že zlegalizování konopí k léčebným účelům je správným krokem k tomu veřejně uznat tuto bylinu, tedy konopí, jako právoplatný lék.

Nejširší sortiment s výtažkem z celé rostliny konopí v Česku

Vedle konopné kosmetiky prezentované tělovým krémem, olejem, mýdlem či intimním gelem jsou v prodejně k mání také potravinářské produkty značky Carun, do kterých patří konopné semínko, konopný olej, těstoviny či sirup a víno. Nebude chybět ani uznávaná konopná mast Carun – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Sortiment je v nabídce společně s informacemi o zdravotních účincích konopí na webu http://www.konopnyshop.cz/. Vše je vyrobeno z legální odrůdy konopí setého s obsahem THC ne vyššího než 0,3 procenta. S prokazatelným obsahem dalších účinných cannabinoidů, zejména canabidiolu.

Síť konopných lékáren

Nová konopná lékárna vznikla díky úspěšnému zahájení provozu v Ostravě, Havířově, Benešově či Mělníku, Brně a Litoměřicích. Opomenout nelze ani sezónní lékárna na zámku Konopiště. Konopnyshop.cz rovněž nabízí možnost spolupráce pro všechny milovníky léčivé rostliny konopí, a to otevřením vlastní prodejny formou franchisingu. Stačí kontaktovat vedení na http://www.carun.cz/spoluprace. Působnost se úspěšně rozšířila i za hranice země. Kupříkladu do Velké Británie.

Pár otázek na Jiřího Stablu, popularizátora konopí a zakladatele značky Carun.

Jak jste se seznámil s konopím a jeho léčebnými účinky a co říkáte současnému legislativnímu pojetí a výkladu ve vztahu ke konopí

Moje přítelkyně trpěla kožními problémy a byl to právě krém z konopí, který jí pomohl. Rozhodl jsem se, že bych měl konopné produkty zprostředkovat i ostatním lidem. V té době jsem byl úspěšným poradcem jedné kosmetické společnosti. Před pěti lety byla navíc mezera na trhu s konopnými výrobky, a tak se mnoho firem rozhodlo využít konopí k cílenému marketingu. Na našem i Evropském trhu naleznete převážně výrobky, které obsahují pouze olej z konopných semen. Tento olej je výborný pro kosmetické použití, ale když se budeme bavit např. o bolestech, tak tam je potřeba zvolit část rostliny, která produkuje tzv. cannabinoidy.

Cannabinoidy jsou látky, které mají stovky pozitivních farmakologických účinků na lidské zdraví a nacházejí se v zelené části rostliny, v semínkách jsou pouze ve stopovém množství. Před lety jsem se společníkem Jiřím Vlkem založil značku Carun, která je postavena právě na působení účinných cannabinoidů a jsme jediní, kdo extrakty z nadzemní části rostliny používají ve svých výrobcích. Když si jdou lidé koupit mast, tak hlavně proto, aby jim fungovala, to s Carun poznají na vlastní kůži díky extraktům. Založili jsme projekt Konopnyshop.cz a rozhodli se dodávat lidem konopnou péči a zároveň osvětu.

Co říkáte na současný stav legalizace konopí?

Je to běh na dlouhou trať. Už dávno měly být na pultech lékáren medikamenty z konopí. A stav? Nejsou ani téměř rok od uzákonění. Osobně jsem pro absolutní legalizaci konopí. Lidé jsou často v této otázce skeptičtí a myslí jen na částečnou legalizaci v lékárnách, nebo dokonce žádnou. Jsem člověk, který si váží síly a ducha přírody a tak je mým úkolem, abych bojoval za práva zvířat, jsem vegan a duchovně založený člověk. Několik let studuju rostlinu Cannabis a možnosti stravy, pořádáme lékařské konference na téma konopí a je důležité si uvědomit, že jsme konopí vzali taky zvířatům, ta ho potřebují stejně tak jako lidé a v bolestech a celkové prevenci jim zajišťuje nutný medikament ve volné přírodě. Pokud je člověk uživatelem indického konopí, tak už z vědeckých výzkumů víme, že tím posiluje mozek a kreativitu. Matoucí kampaň, která říkala, že konopí ničí mozkové buňky byla pravdivá, jen nedotažená dokonce. Konopí zabíjí mozkové buňky, ale tzv. gliomy, to jsou nádorové buňky, všechny ostatní chrání. Pro čtenáře bude určitě výborné, když se podívají na našeho nejlepšího vědce, a to profesora Lumíra Ondřeje Hanuše.

Kdy jde o léčbu a kdy je to zdraví nebezpečné a přechází to v návykový stav?

O léčbu jde vždy, když člověk pocítí na vlastní kůži zlepšení svého stavu nebo alespoň potlačení negativních příznaků nemoci. Nebezpečí konopí jako drogy je mýtus. Dosud nebyl zaznamenán jediný případ úmrtí. Problémy mohou mít jen někteří jedinci s psychózou. Je důležité si uvědomit, že jsou dnes na jedné straně statisíce nemocných Čechů. Ti čekají na to, až se v lékárnách objeví povolené přípravky z marihuany. Na druhé straně veřejnost, u které to vře a legalizace konopí k léčebným účelům vyvolává negativní reakce. Konopí berou jako drogu a kdo jej pěstuje, je narkoman. S takovými problémy bojujeme nejčastěji. Přitom je podle nás důležité vyvrátit mýty a polopravdy o této starobylé bylině. Dnes není v českém prostředí diskutovanější rostlina, než je právě konopí. V záplavě informací o drogách a závislostech, jež vedou ke kriminalitě, již mnozí lidé nevědí, že bylo konopí používané po tisíce let jako zemědělská plodina, pro léčbu i průmyslové využití. Málokdo rozlišuje mezi konopím a marihuanou, že užívání nevede k závislosti jako u tvrdých drog a THC není jedinou léčivou látkou.

Jaké části lidského těla se konopím léčí a jak je efektivní?

Když řeknu, že všechny, budu za blázna. Proto tedy konopí doporučuji hlavně těm lidem, kteří trpí kožními a bolestivými nemocemi, to je celkem známé. Doporučil bych však právě těhotným ženám, sportovcům i dětem. Ale také podnikatelům a manažerům, kteří trpí stresem, únavou, vyčerpáním, depresemi, což souvisí s dnešním podivuhodným životním stylem. Netvrdím, že nejsem jeho obětí – i já, když jsme připravovali otevření lázní, jsem byl na pokraji sil. Doplňuji však energii konzumací konopného semínka, stačí lžíce denně, a veganskou stravou bez obsahu mléka a masa, díky čemuž se dá získat nadměrné množství energie. Naše firma CARUN PHARMACY s.r.o. má špičkové produkty z konopí, schválené pravidly EU, vyráběné z rostliny Cannabis Sativa, které obsahují maximálně 0,3 % THC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec