ČD Cargo: 10. výročí vzniku dceřiné společnosti

06.07.2015 14:00

Ve čtvrtek 25. června 2015 se v malebné krajině Porýní, v městečku Rüdesheim konala oslava 10. výročí založení první zahraniční dceřiné společnosti CD Generalvertretung GmbH.

ČD Cargo: 10. výročí vzniku dceřiné společnosti
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Společnost CD Generalvertretung GmbH se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem vznikla k 1. lednu 2005 transformací dvou bývalých německých zastoupení Český drah (v Berlíně a ve Frankfurtu) na obchodní kapitálovou společnost. Nová společnost také z velké části převzala obchodní činnost tehdy zrušeného zastoupení Českých drah ve Stockholmu. Dnes je z Frankfurtu řízena i činnost další zahraniční společnosti ve Vídni.

V současné době je dceřiná společnost významným hráčem především na trhu přeprav osobních automobilů po železnici. Přepravu zboží po železnici však nabízí i dalším zákazníkům z celé západní Evropy. Velmi zajímavým segmentem činnosti je zajištění přeprav zboží z Německa po silnici do Domažlic nebo Lovosic, následná překládka do železničních vozů a poté přeprava do některé ze zemí bývalého Sovětského svazu.

V prvním roce své existence (2005) zprostředkovala dceřiná společnost ve Frankfurtu pro mateřské České dráhy tržby ve výši cca 600 mil. Kč a v roce 2014 již přinesla více než 1,5 mld. Kč. V oblasti vlastní spediční činnosti byl nárůst tržeb ještě prudší. Zatímco v roce 2005 se tržby z této doplňkové činnosti pohybovaly na úrovni cca 550 tis. Kč, v roce 2014 činily tržby firmy z vedlejší činnosti již téměř půl miliardy Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…