ČD Cargo: Odchází nikoliv 1 200 lidí, ale jen 280

27.06.2012 13:11

Reakce předsedy představenstva Gustava Slamečky na opakovaná tvrzení odborů v médiích o chystaném masovém propouštění ve společnosti ČD Cargo.

ČD Cargo: Odchází nikoliv 1 200 lidí, ale jen 280
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

V médiích se v posledních dnech opakovaně objevují tvrzení zástupců odborů o plánovaném masovém propouštění ve společnosti ČD Cargo. V této souvislosti se objevují čísla kolem 1200 propuštěných zaměstnanců. Kvůli opakovanému a hlavně záměrnému šíření těchto informací se rozhodla společnost reagovat tímto stručným prohlášením předsedy představenstva.
 
„Zdůrazňuji, že zatím je potvrzený a s odbory projednaný pouze odchod 280 lidí z provozu. Od ledna již z tohoto počtu naši společnost opustilo 140 lidí, zbytek plánovaně odejde do konce roku. Se všemi se vypořádáváme podle platné kolektivní smlouvy. Kromě toho ve společnosti probíhá posouzení možnosti zvýšení efektivity u ztrátových individuálních zakázek,“ uvádí na pravou míru informace a vysvětluje podrobněji Gustav Slamečka.
 
Jak vzápětí dodává, je nejdříve potřeba počkat na jasná čísla, která dá probíhající vnitropodniková studie. „Děláme si analýzu jednotlivých tarifních míst po celé republice. Do konce srpna bychom měli mít přesný obraz geografického rozložení tržeb a nákladů podle jednotlivých tratí a nákladových míst. Záleží i na tom, zda se nám podaří dojednat se SŽDC pokračování slev u plateb za koleje, protože to je u těchto přeprav významná položka. Obecně chceme zachovat individuální zakázky tam, kde mají smysl. Je to i trochu strategická věc. Ano, dnes se to nevyplatí, ale podmínky se mohou zlepšit, a my když odejdeme, tak nás návrat bude stát velké peníze. Nechceme  proto dělat žádné překotné kroky. S tím souvisí případné propouštění, které se má týkat výhradně jednotlivých zásilek. Já nechci pouštět nějaká čísla před koncem té analýzy. Nechci zbytečně strašit naše zaměstnance, jako to dělají odboráři,“ uzavírá svůj komentář Slamečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…