ČD Cargo, a.s. se chystá vydat nové dluhopisy za 1 miliardu Kč

23.11.2015 10:13

Společnost ČD Cargo, a.s. udělila mandát UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. jako hlavnímu manažerovi pro obstarání emise dluhopisů v předpokládaném objemu 1 mld. Kč.

ČD Cargo, a.s. se chystá vydat nové dluhopisy za 1 miliardu Kč
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Dluhopisy budou vydané formou neveřejné nabídky v rámci aktualizovaného domácího dluhopisového programu společnosti ČD Cargo, a.s., se splatností 5 let od data emise.

Emise dluhopisů je realizována pro zajištění financování dlouhodobého majetku a pro obstarání finančních zdrojů, v objemu splatných dluhopisů v letošním roce. Realizací emise tedy nedojde ke zvýšení dluhu společnosti.

Upozornění

Toto oznámení má pouze informativní charakter a není nabídkou k prodeji či nákupu cenných papírů či jiných investičních nástrojů. Dluhopisový program, doplněk dluhopisového programu ani dluhopisy nebyly a ani nebudou schváleny či registrovány ze strany žádného správního či samosprávného orgánu jakékoli jurisdikce. Nabídka, prodej nebo koupě dluhopisů mohou být v rámci některých jurisdikcí omezeny právními předpisy. Společnost ČD Cargo, a.s. žádá osoby, do jejichž dispozice se toto oznámení dostane, aby se o veškerých těchto omezeních informovaly a dodržovaly je.

V souvislosti s dluhopisovým programem ani dluhopisy nebyl a ani nebude vypracován prospekt cenného papíru, jelikož společnost ČD Cargo, a.s., nehodlá k datu emise požádat o přijetí dluhopisů k obchodování na regulovaném trhu ani nehodlá činit veřejnou nabídku k nabytí dluhopisů ve smyslu ustanovení § 34 zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů („Zákon o podnikání na kapitálovém trhu"). Společnost ČD Cargo, a.s., upozorňuje, že dluhopisy lze veřejně nabízet pouze v případě, je-li nejpozději na počátku veřejné nabídky uveřejněn prospekt dluhopisů.

Případná nabídka Dluhopisů bude prováděna na základě výjimky z povinnosti uveřejnit prospekt dle ustanovení § 35 odst. 2 písm. d) a/nebo jiné výjimky z povinnosti uveřejnit prospekt dle Zákona o podnikání na kapitálovém trhu. Jakékoli rozhodnutí o upsání a koupi nabízených Dluhopisů musí každý z investorů založit na samostatném vyhodnocení společnosti ČD Cargo, a.s., a investice do dluhopisů, včetně její rizikovosti.

Toto oznámení nepředstavuje nabídku k prodeji cenných papírů na území Spojených států amerických. Cenné papíry nesmějí být nabízeny ani prodávány ve Spojených státech amerických nebo občanům USA nebo na jejich účet či v jejich prospěch (viz. definice v Nařízení S vydaném v souladu se Zákonem USA z r. 1933 o cenných papírech, ve znění pozdějších předpisů („Zákon o cenných papírech") bez registrace nebo výjimky z registrační povinnosti v souladu se Zákonem o cenných papírech. Společnost ČD Cargo, a.s., neregistrovala a ani nehodlá registrovat žádnou část jakékoli nabídky ve Spojených státech amerických, ani ve Spojených státech amerických realizovat veřejnou nabídku cenných papírů.

Toto oznámení lze šířit v jakémkoli členském státě Evropského hospodářského prostoru, který implementoval směrnici 2003/71/ES (tato Směrnice v platném znění implementovaném v jakémkoli členském státě dále jen „Směrnice o prospektu"), pouze osobám, které jsou pro účely Směrnice o prospektu v takovém členském státě kvalifikovanými investory, popř. jiným osobám, kterým tento dokument lze adresovat v souladu se všemi příslušnými zákony bez povinnosti připravit prospekt, a žádná jiná osoba nesmí podle tohoto dokumentu či jeho obsahu postupovat ani z tohoto dokumentu či jeho obsahu vycházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…