ČD Cargo chce kupovat nové lokomotivy a zůstat lídrem trhu

31.10.2015 20:00

Ve společnosti ČD Cargo se připravují významné změny. Vedení aktuálně uvažuje o nákupu nových lokomotiv, které by umožňovaly provoz na evropské železniční síti. V plánu je totiž výrazně expandovat do zahraničí. A též dále rozšiřovat nabídku služeb pro zákazníka.

ČD Cargo chce kupovat nové lokomotivy a zůstat lídrem trhu
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

„Umíme mnohem více, než dopravit zboží z bodu A do bodu B. Nabízíme řadu doprovodných služeb, které zákazníkům zjednoduší život, a které by mnozí v nabídce železničního dopravce možná ani nehledali," uvedl předseda představenstva společnosti Ivan Bednárik. Zmíněné cíle společnost aktuálně deklarovala v nově zveřejněném dokumentu „Vize a cíle ČD Cargo, a.s.", dostupném na internetu.

Z cílů zmíněných v dokumentu lze jmenovat zvyšování ziskovosti prostřednictvím expanze i úspor v provozu. „Jistě by bylo možné například více využívat vlastní opravárenské kapacity v rámci skupiny ČD," říká Bednárik. Opomenuty nezůstaly ani otázky týkající se personalistiky. Protože vzdělaní a dobře připravení zaměstnanci patří mezi nejdůležitější „kapitál" každé firmy, hodlá ČD Cargo rozvíjet spolupráci se středními školami a učilišti. Budoucí schopné a motivované zaměstnance si totiž může při dobře nastaveném systému zajistit v řadách schopných učňů, žáků a studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…