ČD Cargo má nový provozně-obchodní informační systém (PROBIS)

15.11.2013 18:16

Implementace nového provozně-obchodního informačního systému byla rozdělena do 14-ti samostatných projektů, které poskytují ucelenou informatickou podporu jak provozním, tak i obchodním procesům společnosti. Záměrem bylo vytvořit jednotný provozně-obchodní informační systém, jehož komponenty jsou vzájemně logicky a datově provázané.

ČD Cargo má nový provozně-obchodní informační systém (PROBIS)
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

PROBIS svým konceptem reagoval nejen na současné požadavky plynoucí z legislativy EU, ale i na interní potřeby ČD Cargo vyvolané snahou posílit své postavení na trhu nákladní vlakové dopravy jak v České republice, tak i v regionu střední Evropy.

Z pohledu naplnění požadavků legislativy EU byly v rámci jednotlivých projektů podniknuty potřebné kroky k naplnění daných funkčních oblastí definovaných v TSI TAF (Technické specifikace pro interoperabilitu subsystémů telematických aplikací v železniční nákladní dopravě).

Interně se pak jednalo o generační obměnu informačních systémů spojenou s technologickou standardizací, rozšířením stávajících funkcionalit a zvýšením kvality provozních a obchodních dat společnosti.

Implementace požadavků TSI-TAF do nových informačních systémů znamenala pro ČD Cargo, a.s. zásadní změnu nejen z pohledu zavedení nových technologických postupů, ale i z pohledu stávajících procesů, které nasazení systémů vyvolalo.

Vývoj těchto systémů je realizován s finanční podporou Operačního programu Doprava, prioritní osy 1 – „Modernizace železniční sítě TEN-T“, podprogramu 2 – „Zajištění interoperability na stávajících železničních tratích, zajištění souladu s Technickými specifikacemi pro interoperabilitu a rozvoj telematických systémů.“ Projekt PROBIS byl zahájen v listopadu 2011. Termín dokončení realizace projektu je říjen 2013. Administrativně pak bude PROBIS ukončen na konci roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…