ČD: Cyklohráček dostane za hezkého počasí další vůz

30.05.2014 20:40

Cyklohráček, dětský vlak na Okoř a do Slaného, který jezdí o víkendech od 17. května, bude za hezkého počasí posílen o další vůz pro turisty a cyklisty. České dráhy a ROPID tak reagují na obrovský zájem o jízdu tímto vlakem během prvních dvou víkendů jeho provozu. Posilový vůz pojme dalších 25 kol a kapacita pro turisty s kolem se tak ve vlaku zdvojnásobí.

ČD: Cyklohráček dostane za hezkého počasí další vůz
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cyklohráček vyjíždí z Prahy do Slaného o sobotách, nedělích a svátcích v 9:10 a ve 13:41. Zpět ze Slaného do Prahy pak v 11:31 a 17:10. Posilový vůz přibude za hezkého a nedeštivého počasí k rannímu vlaku v 9:10 z Prahy a večernímu v 17:10 ze Slaného, kterým se většina výletníků vrací domů.

Posilový vůz nenabídne hry a dětské hřiště jako kmenová souprava Cyklohráčku, bude ale sloužit především pro cyklisty a turisty, kteří chtějí jet jen na výlet na Okoř či do Slaného.

„Velký zájem cestujících, a to obzvlášť v neděli 24. května, nás upřímně překvapil. Vlak využil tak velký počet cestujících, že jsme hned začali s ČD hledat řešení, jak soupravu posílit a zajistit během cesty větší pohodlí,“ vysvětluje Pavel Procházka, pověřený řízením ROPID. „Největší zájem je o ranní vlak v 9:10 z Prahy, kromě posilového vozu tam vyšleme také dva hrajvedoucí, kteří se během cesty starají o hry a o děti. Jeden hrajvedoucí v tomto ranním vlaku všechny zájemce o hry obsloužit nestíhal.“

Do dětského koutku raději ve 13:41

 ROPID i ČD upozorňují všechny zájemce o svezení Cyklohráčkem, a především o hraní si v dětském koutku, že více místa a větší prostor ke hře je v odpoledním vlaku, který odjíždí ve 13:41 z Prahy. Nejvolnější je vlak, který jede v 11:31 ze Slaného do Prahy.

Jak se bude posuzovat předpověď počasí

„Každý pátek ve 14 hodin rozhodneme podle aktuální předpovědi počasí, zda posilový vůz vyjede nebo ne. Pokud nebude o víkendu pršet, vždy ho zařadíme,“říká Alois Kašpar z Českých drah. „Zatím jsme posilový vůz pevně naplánovali na pět dalších víkendů, tedy až do letních prázdnin. Koncem června jeho vytížení vyhodnotíme a společně s ROPIDem rozhodneme, zda bude posila potřebná i během léta. Věřím, že zařazením čtvrtého vozu do soupravy předejdeme přeplnění vlaku a jízda Cyklohráčkem tak bude pohodlnější než během prvních dvou víkendů provozu.“

O Cyklohráčku

 Cyklohráček je výletní motorový vlak upravený pro děti jako velké pojízdné hřiště a doplněný vozem pro cyklisty. Vozí cestující za běžné jízdné ČD, v části trasy také podle tarifu Pražské integrované dopravy. Tvoří ho tři vozy: Vůz plný hraček (určený spíš menším dětem, je tu dětský koutek se stavebnicemi, vláčkovými skládačkami, leporely nebo vláčkodráhou. V tomto voze je také možné nejlépe pozorovat práci strojvedoucího a dívat se na trať), Vůz plný kol (pro cyklisty, kteří si v něm mohou dofouknout kola kompresorem, půjčit si sadu na lepení duše, nářadí na opravu kola nebo mazání) a Vůz plný her (vůz s upravenými stolky a připravenými herními plány na Člověče, nezlob se, Dámu, Piškvorky a další hry. Děti si tu mohou půjčit od hrajvedoucích puzzle, karetní hry, něco na luštění nebo třeba sadu malého výpravčího či malého průvodčího).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…