ČD: Do Berlína vlakem nyní levněji, od října dostanou novou jízdenku také pendleři

30.09.2015 20:41

Cesta z Prahy do Berlína u prvního ranního spoje je nyní až o polovinu levnější. Cestující nyní zaplatí za Včasnou jízdenku Německo jen 386 Kč. Výrazná sleva u tohoto vlaku platí také pro cesty do dalších míst Německa. Pro pravidelné cestující mezi Prahou, Drážďany a Berlínem nabídnou České dráhy také zcela nové jízdenky pro opakované cesty.

ČD: Do Berlína vlakem nyní levněji, od října dostanou novou jízdenku také pendleři
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Levněji lze cestovat ranním vlakem EuroCity Alois Negrelli s odjezdem z Prahy o půl sedmé ráno. Vedle Berlína jsou výrazně levnější i cesty do dalších míst, kam směřují přípoje z Drážďan nebo z Berlína. Jízdenka do saské metropole stojí nyní od 248 Kč, do Lipska a Erfurtu pak od 386 Kč a do Hamburku, Rostocku a Stralsundu od 524 Kč.

Cenově zajímavé jsou i další relace díky internetovým Včasným jízdenkám Evropa. Například cesta z Prahy přes Drážďany a Lipsko do Frankfurtu nad Mohanem se dá pořídit od 1 076 Kč, včetně části cesty rychlovlakem ICE. Jízdenky je možné zakoupit pro cestu z různých míst v České republice a do různých míst v Německu.
Levnější cestování pro pendlery

Nové jízdenky ČD Drážďany 10× a ČD Berlín 10× prodávané od 1. října jsou určeny pro časté opakované cesty mezi Prahou a Drážďany nebo Berlínem. Během dvou měsíců umožní celkem deset cest mezi uvedenými městy, tedy například pět zpáteční cest z Prahy do Německa a zpět. Jízdenky jsou vystaveny na jméno konkrétního držitele a mají platnost 2 měsíce. Cena jízdenky ČD Berlín ve 2. třídě bude 199 EUR (cca 5 492 Kč) a v 1. třídě 399 EUR (cca 11 012 Kč). Deset cest do Drážďan pak vyjde na 99 EUR (cca 2 732 Kč) ve 2. třídě, resp. 199 EUR (cca 5 492 Kč) v 1. třídě.

České dráhy plánují v příštích měsících nasadit postupně na spoje Praha – Drážďany – Berlín – Hamburk modernizované vozy, ve kterých bude vedle již dnes běžných zásuvek 230 V pro napájení drobné elektroniky cestujících (notebooky, tablety, iPhony atp.) k dispozici také Wi-Fi připojení k internetu. Vlaky po modernizaci nabídnou také místa pro vozíčkáře, dětský oddíl, nebo místa pro přepravu jízdních kol. Umožní tak cykloturistům snadné cestování do cílů významných mezinárodních cyklotras, např. Labské.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…