ČD: Důležité upozornění pro prázdninové cestující do černohorského letoviska Baru

05.06.2014 16:30

České dráhy upozorňují všechny cestující, kteří už mají zakoupené nebo plánují nakoupit jízdenky z ČR a Slovenska do přímého vozu z Prahy do černohorského Baru, že z důvodu poškození tratí v Srbsku a Černé Hoře po květnových povodních bude na této trase výluka.

ČD: Důležité upozornění pro prázdninové cestující do černohorského letoviska Baru
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Cestující budou přepraveni náhradní autobusovou dopravou zajištěnou přímo Českými drahami. Díky tomu si mohou cestující i nadále kupovat jízdenky a rezervace pro cestu do / z Baru, i když železnice Srbska a Černé hory kvůli poškození tratě až do odvolání, nejméně však do 1. července 2014, odřekly veškeré spoje a nezajišťují ani náhradní dopravu.

České dráhy z důvodu přerušení dopravy v Srbsku a Černé Hoře přistoupily k dočasnému opatření pro cestující z České republiky a Slovenska a z vlastní iniciativy zajistily náhradní autobusovou dopravu po trase Subotica (Srbsko) – Sutomore / Bar (Černá hora), která navazuje na vlak EC 273 Avala z Prahy, Brna a Bratislavy do Subotice a k vlaku EC 272 Avala v opačném směru. Autobusové spojení mohou využít pouze cestující s jízdními a rezervačními doklady (jízdenka a lůžkový lístek) zakoupenými v síti pokladen ČD, ZSSK atp. do přímého lůžkového vozu Praha – Bar a zpět. Ubytovací příplatek do lůžkového vozu č. 379 (který není v soupravě po dobu výluky řazen) slouží jako místenka do náhradního klimatizovaného vozu 2. třídy č. 379 ve vlaku EC 273 Avala a při cestě zpět ve vlaku EC 272 Avala. Ubytovací příplatek do lůžkového vozu současně poslouží jako poukaz k odběru jídla nebo občerstvení ve výši 150 Kč na osobu v jídelním voze JLV a také k odběru neperlivé vody v objemu 1,5 litru (3× 0,5 l). Stravování a nápoje jsou poskytovány jako kompenzace za nezařazení lůžkového vozu a zajištění přepravy náhradním autobusem.

Ve stanici Subotica bude zajištěn přestup mezi vlaky a náhradními autobusovými spoji. Předpokládaný odjezd autobusu ze Subotice bude v 17:00 hod. a příjezd do Baru je plánován na druhý den ráno v cca 10:00 hod. Mimořádný autobusový spoj Subotica – Bar bude viditelně označen logem ČD a cílovou stanicí Bar nebo Subotica. Zpět je plánován odjezd náhradního autobusu v 17:00 hod. z Baru s přestupem v Subotici na vlak EC 272 Avala s plánovaným odjezdem v 11:28 hod.

Aktuální informace o náhradní přepravě, způsobu odbavení a obnovení provozu získají cestující na internetových stránkách www.cd.cz/cernahora nebo www.cd.cz/jadran. S dotazy k již zakoupeným dokladům se mohou cestující obrátit telefonicky na dispečink rezervací (+420) 972 241 881 a 882 nebo na e-mail bar@cd.cz.

Všechny cestující, kteří plánují cestu do Baru individuálně jinými spoji, upozorňujeme na přerušení dopravy na srbských a černohorských tratích po květnových povodních. Pro bližší podrobnosti o aktuální dopravní situaci v Srbsku a Černé Hoře se prosím informujte u národních železnic v příslušných státech.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…